Magyar Diáksport Napja 2014

A tavalyi év kimagasló sikerein felbuzdulva idén 2014. október 3-án (péntek) még több gyermek, pedagógus, szülő és hozzátartozó megmozgatására készültek Magyarországon. Az elmúlt évben 533 iskola több mint 140 000 tanulója töltött mozgással két órát, ennek köszönhetően az ISCA (International Sport and Culture Association) a kontinensen a legjobb kezdeményezések közé sorolta az MDSZ felhívására országosan meghirdetett Magyar Diáksport Napja rendezvénysorozatot. Az MDSZ az eseménnyel 2014-ben is csatlakozott az ISCA szervezésében megrendezendő európai programhoz, a NowWeMove – Move Week (Mozgás Hete) kezdeményezéshez.
Múlthét pénteken iskolánkban 2 órát szabadon mozoghattak a diákok, a Magyar Diáksport Napja alkalmából.
A program kötelező része a 2014-es futás volt. A program kiírása szerint, minden évben annyi métert kell teljesíteniük a tanulóknak, amilyen évet írunk. Természetesen ez a futás, nem jelentett kihívást a nagyvenyimi iskola nebulóinak. Elsőtől nyolcadik osztályig minden tanuló teljesítette a távot, sőt a nagycsoportos óvodások is csatlakoztak a rendezvényhez óvó nénijükkel együtt.

futas

A futást követően szabadon mozoghattak még a gyerekek. A bátrabbak egy izgalmas akadálypályát teljesíthettek a tornateremben. Mások a szabadtéri játékok örömeit élvezhették:

20141003akadalypalya

A programot teljesítettük, 120 percet mozogtunk. Reméljük, jövőre is csatlakozhatunk még színesebb, még több sportolási lehetőséggel.

További képek

Csikós Nagy Norbert 7. osztály vezetője, testnevelő