Farsang az iskolában

farsang

2015. február 7-én a farsangi bálozóktól zengett iskolánk tornaterme. Örömünkre szolgált, hogy sokan elfogadták meghívásunkat, és fergeteges hangulatú délutánt töltöttünk együtt. Sorban jöttek a leleményes öltözetbe bújt diákjaink és a falu nagycsoportosai. Gondosan elkészített jelmezük nem maradt jutalmazás nélkül. Bár a zsűri nehezen hozta meg döntését, viszont megpróbált minden ötletes, egyedi öltözetet díjazni. A jó hangulatról, táncos mulatságról Balázs bácsi és Gábor bácsi gondoskodott, aki a nagy tánc közben megszomjazott, megéhezett annak a büfében adódott lehetőség a szülők által készített sütemények, szendvicsek fogyasztására. Természetesen kiosztottuk az osztálytánc nyerteseinek a tortáinkat is. Idén a 2.a és az 1.b osztályból mulattak a legtöbben a táncparketten. Bálkirályunk és bálkirálynőnk Horváth Zalán és Wágner Lili lett.
A délutánt tombolasorsolással zártuk, ahol reméljük mindenkinek jutott kedvére a nyereményekből.
Jövőre is mindenkit várunk szeretettel!

Szalavics Eszter 1.b osztály tanítója

Idén iskolánk február 7- én szombaton tartotta a már hagyománnyá vált Farsangot.
Rengeteg ötletes jelmezt láthatott a zsűri és ez meg is nehezítette a dolgukat a végső döntésben. Nem csak iskolánk alsós osztályai vettek részt a mulatságon, hanem nagy örömünkre rengeteg leendő elsős is eljött, beöltözött és jól szórakozott.
Külön öröm, hogy egyre többen választották a ruha kiválasztásánál a saját kézzel való elkészítés módját, ezzel is színesebbé, érdekesebbé, színvonalasabbá téve az eseményt.
A 4. b osztály külön műsorszámmal is készült, hiszen ott mindenki Hupikék Törpikének öltözött be s adott elő egy aprócska műsorszámot.
Mi tanárok se tétlenkedtünk, macskajelmezbe bújva élveztük együtt a kicsikkel és szüleikkel a szombat délutánt. Külön öröm volt számomra, hogy mint tanár vehettem rész a farsangi ünnepélyen, hiszen legutoljára még 4. osztályos tanulóként élvezhettem ezt az eseményt.

Becze Gábor 4. b osztály tanára

Beszámoló az alsós farsangi bálról

2015. február 7-én ismét jelmezesek tarka forgataga vette birtokba iskolánk tornatermét, 15 órakor rajtolt ugyanis az idei farsangi bálunk.
A maszkabál első, legnagyobb eseménye a jelmezesek felvonulása volt. Ötletes, kreatív maszkokat, álarcokat láthatott a közönség, nekem legjobban a 2000 ft-nak öltözött gyermek ruhája tetszett, de találkozhattunk Spongya Bobbal, Violettával harcos nindzsákkal, kommandósokkal is. A 4.b iskolánkba költöztette a törpikék világát, hiszen Hupikék törpikéknek öltözve táncoltak, míg a gonosz Hókuszpók szerepét Becze Gábor kollégánk vállalta. A pedagógusok egyöntetűen, fekete macskának öltözve álltak színpadra, a férfi kollégák Csizmás kandúr jelmezét öltötték magukra. A jelmezek bemutatása után ettek-ittak vendégeink, majd jómagam táncoltattam meg a gyermekeket. A bált a tombolasorsolás zárta, amelyen sokan gazdagodhattak kisebb-nagyobb nyereményekkel. Összességében elmondható, hogy nagyon jól sikerült a buli, mindenki jól érezte magát.

Tükör Balázs 3.b osztály tanítója

Február első szombatján rendeztük meg az alsó tagozatos tanulók farsangi karneválját. Mindenki izgatottan készülődött a hétvégi programra. Délután három órára a vidám gyereksereg és az érdeklődő szülők, nagyszülők elfoglalták az iskola tornatermét. Ezzel kezdetét vette a farsangi ünnepség. Elsőként a 4. b osztály ,, Hupikék törpikék” című zenés, táncos műsorát tekintettük meg. Ezután az osztályok jelmezes felvonulása következett. Minden kisgyerek bemutatta jelmezét a színpadon és fénykép is készült róluk. Nagyon ötletes jelmezeket láthattunk: hercegnők, varázslók, robotok, állatjelmezek, sőt még, ,,kukacos alma” jelmez is volt. Termeszétesen a tanító nénik és a tanító bácsik is jelmezeket öltöttek magukra. Ők ugyanis fekete macskának öltöztek. Mindenkinek volt ,,füle, farka és bajusza” a gyermekek nagy örömére. A farsangi felvonulás után következett a nagy eszem-iszom és a zenés mulatság. A büfé kínálata nagyon változatos és finom volt. Az ínycsiklandozó sütemények és ízletes szendvicsek tömkelegéből választhattak a falatozni vágyók. Később a tombolasorsoláson rengeteg apró nyeremény talált gazdára. A fődíj egy torta volt.  Ezen a vidám délutánon gyerek és felnőtt egyaránt pompásan szórakozott, mindenki nagyon jól érezte magát.

Lauberné Benedeczki Julianna 4.b osztály tanítója

KÉPEK