Sulihét első napja

elsonap

Sulihét első napja – alsós szemmel
Iskolánkban, mint minden évben idén is eljött az a – sajnos csak – párnap, amit tanár és diák egyformán vár: az iskolahét. Szerdán reggel a negyedikesek és az énekkar közös műsort adott iskolánk névadójáról, Kossuth Lajosról. A megemlékezés után a végzős évfolyam diákjai sulipólóval avatták az elsősöket, akikről képek készültek az iskola zászlaja előtt.
Ezután az alsósok a termeikben elkészíthették a saját iskolai emblémájukat, melyet büszkén hordhatnak a nyakukban. A tornateremben a tanulók a „Szabadulj a labdától” című játékban mérhették össze ügyességüket. Délután kezdetét vette a „Ki mit tud?”vetélkedő, melyben sok ifjú tehetség csillogtatta meg tudását sportban, énekben, táncban és hangszeren. A nap további részében az udvaron kapcsolódtak ki diákjaink Az első nap élményeit a következő napokban csak gazdagíthatjuk a ránk váró remek programokkal.

Löttös Barbara és Jánovszki Klaudia 1. osztályos tanítók

Sulihét első napja – felsős szemmel
Az iskolánk neve Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola, ezért minden év szeptemberében megünnepeljük névadónk születésnapját, aki 1802. szeptember 19-én született Monokon. Reggel az énekkar és a 4. osztály tartott előadást majd az igazgató néni, mint minden évben most is Kossuth Lajos egyik üzenetével indította el a sulihetet. „Okosság és jóakarat két ikercsillag, mely minden ember, minden cselekedetében jelen kell legyen.”
Ezzel a mottóval mi, a 8. osztályosok felavattuk a legkisebbeket, az elsősökre ráadtuk a suli pólót, majd együtt körbesétáltuk az iskola közösségét. Nagyon aranyosak voltak az elsősök, néhányan megszeppentek. Délelőtt az osztályok váltóversenyen vettek részt, a Szuper csapat címet mi nyertük el, nagyon büszkék vagyunk rá! Délután papírgyűjtés volt, ami szintén egy verseny az osztályok között, hiszen alapokat lehet gyűjteni a tavaszi osztálykirándulásokhoz. Minden nap nagyon jó programok várnak ránk. Hajrá Sulihét!

Wágner Anna és Debreczeni Lívia 8. osztály

További képek