Átfutottunk a Naprendszeren

001

A TudáShow és a Szertár csapata szeptember 30-ára hirdette meg „Fusd le a Naprendszert” elnevezésű programját, a Kutatók éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan.
A program lényege, hogy a részt vevők úgy fussanak le egy adott távot, mintha a Naprendszerünkben utaznának végig a bolygókon, a Naptól indulva. Az állomások távolsága olyan arányú volt, mint a bolygók egymás közötti távolsága. Így volt olyan, amikor csak pár lépést kellett futni, de voltak hosszabb szakaszok is.
A programon 6 csapat versenyzett egymással, de nem a táv minél gyorsabb teljesítése volt a cél, inkább az állomásokon fellelhető feladatok gyors, ötletes és pontos megoldása. A feladatok között volt keresztrejtvény, versírás és reklámkészítés egy bolygónak, képfelismerés, találós kérdések, csillagkép felismerés és keresés.
Színesítette a feladatokat, hogy a legtöbbet egy, a versenyre előre beállított tableten kellett megoldaniuk a diákoknak.
A győztes csapat tagjai: Prémusz Máté, Sipos Dávid, Sudár Dániel, Tóth Levente, Tóth Zsófia, Szabó Fanni, Szabó Renáta, Szokolai Nóra. Gratulálunk!
A jó hangulatú rendezvényt sikeresen teljesítette minden csapat és sok új, érdekes dolgot tanulhattak Naprendszerünkről.

KÉPEK

Csikós nagy Norbert testnevelő