2017/2018 – 6B

Osztályfőnök: Tóth Tamás

Agócs János
Angyal Márk László
Baladik Ferenc
Barna Linda
Bugyik Richárd
Dági László Patrik
Fekete Laura Mária
Hajnal Anna
Jakab Roland
Kiss Benedek
Kiss Gergely
Kiss Krisztina
Kókány Evelin
Kovács Kristóf
Kvassay Fanni
Lesi Ramóna
Marosi Valter
Nagy Ferenc
Németh Enikő
Papp Angelika
Sipeki Marcell
Surján László Mihály
Szántó Emma
Tankó Zita
Vranyák-Halász Kristóf

Ilyenek voltunk – képek

Archívum:

2012. 04. 11. Iskolahívogató | képek

2012. 03. 28. Iskolahívogató | képek

2012. 03. 21. Iskolahívogató | képek

 

Tükör Balázs

Tisztelettel üdvözlöm a leendő első osztályos ovisokat és szülőket!

Ezúton szeretném kicsit jobban megismertetni magam Veletek és Önökkel. Tükör Balázsnak hívnak, 34 éves vagyok, házas, két kis lurkó-Ákoska és Dávidka büszke édesapja. Pedagógiai tanulmányaimat Szekszárdon, az Illyés Gyula Pedagógiai Főiskolán végeztem, magyar műveltség területen szereztem diplomát 2003-ban. Az élet azonban először mégsem a tanítói pályára, hanem először a szociális ágazatba sodort, a dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézményben helyezkedtem el először, mentálhigiénésként, ahol alkoholbetegekkel foglalkoztam, hat évig. Innét kerültem a Dózsa György Általános Iskolába, ahol az összevont napközis csoport vezetése volt a feladatom, helyettesként. Amikor a helyettesített kolléganő visszatért, akkor az Arany János Iskolába kerültem, és elmondhatom, ott kezdődött igazán pedagógusi pályafutásom . Első osztályként, egy kislétszámú, fejlesztő osztályt kaptam, ahol minden addigi tudásomat össze kellett szednem, és új tapasztalatokkal kiegészítenem, hiszen ez elég „nehéz” osztály volt. Elmondhatom, mégis sikerült a jó kapcsolat kialakítása a gyerekekkel, azóta is mindig beszélgetünk, ha összefutunk, 4-5 év után. Amikor ők felsőbe kerültek-hiszen 4-esek voltak, kaptam életem első, első osztályát. 22 elsős tanulónak oktattam magyart, éneket és környezetismeretet, Freinet módszer szerint, ami alternatív pedagógiai módszer. Kicsit dicsekedve szeretném leírni azt, hogy a volt „aranyos”kollégáktól csak azt hallottam, hogy milyen szépen tudnak írni, olvasni a gyerekek, akiket tanítottam.  Sajnos szintén csak helyettesítői állásban voltam, ezért második év végén búcsúznom kellett tőlük, ami nem ment könnyen, hiszen a két év együtttöltött időt mély nyomokat hagyott a gyermekekben és bennem is. Következő iskolám, az azóta már bezárásra ítélt Szórád Márton Általános Iskola volt, ahol először negyedikeseim voltak, majd napköziztem. Nagyvenyimre 2011 szeptemberében kerültem, és szeretek az iskolában dolgozni, tetszik az az összefogás, segítségnyújtás a kollégák, vezetőség között, amit a városi iskolák közül kevésben tapasztaltam. Szabadidőmben szívesen sportolok; a kosárlabda a kedvencem, vagy nyűvöm a gitárom.
Remélem a jövő évben sikerül egymás mindennapjait, hétköznapjait szebbé tennünk, Veletek és Önökkel együtt, sikerül együtt dolgoznunk, és elmélyedhetünk az iskolai tudományok rejtelmeibe! Szeretettel várlak Titeket!

Leendő tanítótok: „Balázs bácsi”

„… Vannak dolgok, amiket ismer az ember, és vannak dolgok, amiket nem. Az ismert és az ismeretlen között ajtók vannak – ezek vagyunk mi…”

Jim Morrison-Doors