Januárban történt

A magyar kultúra napja

A Magyar Kultúra napja minden évben január 22.-én kerül megrendezésre, az 5. osztályosok közreműködésével. Ebben az évben a mi következtünk. A felkészülés során az 5. a és 5. b osztály jól összebarátkozott. A próbákon mindenki igyekezett maximumot nyújtani, hogy a műsoron már ne legyen gond. A próbáink jó hangulatban teltek, Edit néni és Gábor bácsi sokat viccelődtek, hogy ne érezzük azt, hogy amit teszünk az kötelező. A műsor alatt nagyon izgultunk, de végül nagy tapsot kaptunk és ez jó érzés volt. Úgy érzem mindent megtettünk annak érdekében, hogy a műsor érdekes és magas színvonalú legyen.

Kiss Dorottya és Mess Krisztián
5. a osztályos DÖK képviselők

Házi atlétika verseny

Az atlétika verseny sok munkát és felkészülést igényelt, de mégis játékkal teli megmérettetés. Rengeteg versenyszámot kellett teljesíteni, a végső győzelemért. Ilyen volt például: a futóverseny, a zsámolyugrás, a távolugrás, az akadálypálya és a medicin labdadobás, stb. Nagyon izgalmas és szórakoztató volt. Ha lesz még biztos, hogy menni fogunk.

Komáromi Izabel és Wágner Lili
5. b osztályos tanulók

Kori

2018. január 28. iskolánk újból lehetőséget kapott arra, hogy elmenjen a dunaújvárosi kori pályára.
A korizás 15:15-kor kezdődött meg. Szülők és gyerekek egyaránt részt vettek. Most volt első alkalommal az, hogy az utazás nem busszal, hanem egyénileg volt megoldva. Tehát valaki busszal, valaki kocsival, valaki meg gyalog, ha esetleg a városban lakik. Kb. 16:40-ig tartott. Korcsolya bérlési lehetőség sajnos nem volt ezért kellet mindenkinek magával hoznia a sajátját. Izgalmas délután volt, jól éreztem magam, remélem lesz még lehetőség ugyan ilyen délutánra.

Rédl Márk 6.a osztályos
DÖK képviselő

Házi természetismeret verseny

2018. január 22-én a felső tagozatnak volt házi verseny. Vegyes csoportokra voltunk osztva. Nagyon érdekesnek és hasznosnak gondolom ezt, mivel a versenyen játékos, valamint totó, activity, igaz-hamis feladatok voltak, amiket én élveztem. Jól éreztem magam, jó ötlet egy ilyen házi verseny.

Papp Melani Flóra
8. b osztályos tanuló

70 év 70km túrasorozat (4. túra)

A túra különlegessége az volt, hogy olyan helyen jártunk Dunaújvárosban, ahol eddig még sokan nem voltak. Pedig bárki számára, bármikor elérhető. Sokunknak már ez a 4. túrája. Szeretnénk teljesíteni a kitűzött célt, azaz a  70 km-t. Jól éreztük magunkat, szép idő volt. Rengeteg érdekes dolgot láttunk. Gyertek ti is a következő túrára, mert az egész szinte móka és kacagás.

lelkes túrázók az 5. b osztályból

Hogyan éltem meg a felvételit?

Mikor szombat reggel odaértem, nagyon izgultam. Felkísértek minket a terembe, leültünk és 10 perccel később megkaptuk a magyar feladatsort. Azt hittem gondjaim lesznek az idővel, de a magyarnál még sok is volt. Ezek után jött a matek. Megláttam az első feladatot, és gondoltam, már csak ez hiányzott. Szerintem nagyon nehéz volt és az idő is kevés volt rá. Szerencsére mindkettőt átlagon felülire sikerült írnom. Örülök neki. Rengeteget készültem rá tanáraim segítségével és otthon is. Még se tudtam minden feladatot befejezni. Rengeteget kell tanulni, készülni egy felvételire, ezt most megtapasztaltam.

Sohajda Sára
8. b. osztályos tanuló

Nagyon izgultam a felvételi előtti napokban. Sokat kellett készülni rá. A teremben egyesével kellett ülnünk a padokban. Telefont kikapcsolva mélyen a táska aljára kellett tenni. Maximum csak innivaló lehetett elől. Magyarhoz mindössze egy kék toll, matekhoz pedig körző, vonalzó, szögmérő a toll mellé.

Szabó Fanni
8. b osztályos tanuló

2018. 01. 20-án 10:00-kor írtuk meg a magyar 11:00-kor a matematika felvételit. Én már hónapokkal előtte elkezdtem készülni rá. Jártam magyar illetve matek előkészítőkre, valamint 2004-től az összes feladatsort néha nehézségek árán is, de sikerült megcsinálnom. Nekem a magyar sikerült jobban, de matematikából sem panaszkodhatok. Mindkét eredményem az országos átlag felettire sikerült, aminek nagyon örülök. A magyar könnyű, viszont a matek nagyon nehéz volt.
Kedves 7-esek, fogadjatok el egy jó tanácsot. Kezdjetek el időbe készülni rá, ne hagyjátok az utolsó pillanatra a tanulást. Úgyhogy előre is sok sikert kívánok nektek. Hajrá!

Papp Melani Flóra
8. b osztályos tanuló