2018/2019 – 4A

 

osztályfőnökök:

 

Fazekas Zsoltné és Kiss-Máté Edit

osztálynévsor:

Babecz Máté
Baladik Márk
Bartha Fruzsina Gertrúd
Bartos Anasztázia
Csinádi Boglárka Borbála
Domokos Lili Fanni
Ésik András
Jáki Jázmin
Kiss Gréta Hella
Mózes Dominik
Nagy Erik
Pillmann Gréta
Retek Zalán
Szomor Kristóf
Tényi Péter Kristóf
Tóth Vivien
Vass Attila

Ilyenek voltunk – képek

Fazekas Zsoltné

„A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak”
Goethe

„Nem azáltal nevelünk, amit mondunk, hanem amit teszünk”
Tacitus

34 éve élek Nagyvenyimen, 28 éve tanítóként dolgozom a Kossuth Lajos Általános Iskolában és már hat osztályt taníthattam írni-olvasni.
Pályám során folyamatosan kísérleteztem tankönyvekkel, módszerekkel, újítottam korszerűsítettem tudásom. Kerestem a lehetőségeket az egyszerű, érthető, jól rögzíthető tudás átadására. Tanultam továbbképzéseken fejlesztő pedagógiát, diszlekszia-terápiát és Waldorf Tanítóképzésen is részt vettem, ahol Vekerdy Tamás tanár úrtól tanultam pszichológiát. Tőle tudom: A hatalmas erő a falusi kisiskolákban a gyermekközpontú szemléletmód, amellyel olyan jól megalapozott kulturális alapkészségekre tesznek szert a diákok, melyre a későbbiekben stabil tudást építhetnek.
Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy a gyerek az iskolában jól érezze magát, így a biztonság és rendszer után fejlődik tudásvágya, és önmaga bontakoztatja ki képességeit.
A nyugalom, a családias hangulat, a biztonságtudat kiegészítve sok játékkal és derűvel – ez jellemzi az én pedagógiámat. Mélyen hiszek a szeretet, az elfogadás erejében, mert minden kisgyerek jól akar tanulni, csak fel kell benne ismerni a különlegest.
„Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélőerejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban… A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek most már meg ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk. És őket is a keresők útjára kell vezetnünk.”
Rudolf Steiner – a Waldorf pedagógia megalapozója
Szeretettel, türelemmel, hatalmas lelkesedéssel várom az „új gyerekeimet” az első osztályba, akikkel együtt fedezhetem fel NEKIK a világot!

GYEREKSZÁJ

Azt szeretem, hogy amikor szombaton van iskola, játszunk, sütünk, főzünk. Jószívű, aranyos, szereti a rossz gyerekeket. Sokszor festünk, rajzolunk, gyurmázunk. Mindig okosabb a tankönyveknél. Mindig jó feladatokat tud kitalálni. Szereti a virágokat, mindegyik gyerekkel jószívű.
Horváth Zalán 3.a

Márti néni nagyon mókás. Sokszor játszunk és még a tanóra is jó vele. Mindig vidám, és amikor bejön a terembe, mindig mosolyog. Jó vele az iskola.
Horváth Zoltán 3.a