Református hittan

Református hittan

Áldás békesség! Idén is, mint minden évben, szabadon választható a hittan iskolánkban.
Református hittankönyveink színesek, tele képekkel, a hozzájuk tartozó munkafüzetek lefedik az óra minőségi oktatását. (http://rpi.reformatus.hu/hittan-1-lapozo )
Ám személy szerint a tananyagnál sokkal fontosabbnak tartom a gyerekekkel való őszinte kapcsolat kialakítását, lelkészként és mentálhigiénés szakemberként elsősorban a gyerekeket nyomasztó nehézségekkel, problémákkal szeretek foglalkozni. A tananyag fontos, de a lélek egészsége fontosabb. Ezért –bár természetesen van minimális számonkérés – nem egy újabb tantárgy szigorával, még több tudásanyaggal szeretném pakolni az amúgy is megterhelt gyermekeket,hanem egy beszélgetős, kicsit tanulós, máskor játszós, filmnézős, és nem utolsó sorban gitárral éneklős órákra hívom őket.
Hiszem , hogy az Istenbe vetett hit egy olyan erőforrás, kapaszkodó, pozitív energia, ami most befektetés, de később a felnőtt életben egy igazi, kamatozó érték. Hogy mikor mi szülők már nem tudjuk vezetni gyermekeinket , nem tudjuk fogni a kezüket, az Isten szeretete tanácsa vigye tovább őket felnőtt életük nehézségeiben és örömeiben.
Református hittanra való beíratásnak NEM feltétele, hogy a gyermek meg legyen keresztelve és bár mindent megteszek érte, hogy szívesen tegyék, maguktól, de nem kötelező a templomba járás sem.
Minden kérdésre szívesen és szeretettel válaszolok, az alábbi telefonszámon :
30/722-4742
Kovács Henrietta Judit – református lelkész