Népmese napja

A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.
Iskolánkban is hagyománnyá vált, hogy az alsó tagozaton megemlékezünk erről a napról. Az idei tanévben az 1.a, 1.b, és 3.a osztály ellátogatott a Dunaújvárosi Munkásművelődési Központ Mesepontjára, ahol Csibri Istvánné Erika tartott foglalkozást a tanulóknak. Felvehették a mesehősök ruháit, kipróbálhatták a hangszereket, szereplőivé válhattak a meséknek és számos interaktív játék játékban vehettek részt. Mikor Erika néni mesélt szájukat tátva hallgatták őt.
Az 1.b osztály babot ültetett és pár napon belül igaz nem égigért, de szépen növekedett a paszuly. A 3.a osztály pedig rajz órán örökítette meg az égig érő paszuly népmesét.
A 2.a osztály a tavalyi évhez hasonlóan a brüsszeli Magyarra Hangolva által szervezett kihíváson vett részt a népmese napja alkalmából, melyért emléklapot kaptak.

További képek:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.800324294689376&type=3