Iskolanyitogató foglalkozások iskolánkban

Az iskolanyitogató foglalkozások célja megsegíteni az óvoda iskola átmenetet. Az ovisok és szüleik betekintést kapnak az iskolai életbe, ismerkednek az iskolával és a leendő elsős tanítóval.
Az iskolanyitogató foglalkozásokat a 0. alkalommal 2023. január 31-én egy nyílt órával kezdtük, melyen a leendő elsős tanító óráját nézhették meg a szülők, amíg az ovisok a tornateremben játszottak.

A 4 foglalkozás alkalmával – 2023.02. 08 .- Kollárné Pál Erika segítségével egy kis angolos foglalkozást tartottunk interaktív feladattal és énektanulással. Majd 2023. 02.22-én Császár Mónika Ilonával együtt benépesítettünk – halakkal és teknősbékákkal -egy elátkozott, üres erdei tavacskát. Gyönyörű közös alkotás született. 2023. 03.01-én Pötör Emesével közösen mozgásos feladatok, tánc tette színessé a délutánt, melyen a tásasjátékok is sikert arattak. Az utolsó foglalkozás 2023. 03.29-én már a húsvéti készülődés jegyében telt, az iskola udvarán tojást kerestek az óvodások, utána a tanteremben és a folyosón Lóki-Takács Brigitta megmutatta a gyerekeknek, milyen lehetőségeket rejt a robotika. Kipróbálhatták, élvezték.

Nagyon aranyos, aktív gyerekeket ismertem meg ezeken a délutánokon, kollégáimmal együtt.

Köszönjük a szülőknek, hogy elhozták gyermekeiket ezekre az alkalmakra, várjuk a mielőbbi találkozást.

Kissné Ságodi Gyöngyi leendő első osztályos tanító

A programsorozatról készült képek iskolánk facebook oldalán találhatók:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.926517858736685&type=3