Happy hét

„Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek,
anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet.”
(Exupery)
A víz világnapja a Happy-héten!
Az OGYÉI évente megrendezésre kerülő országos óvodai-iskolai programja, melyben többezer gyerek vesz részt. Arra hívja fel a fiatalok figyelmét, hogy egészségük megőrzése érdekében, cukros üdítő helyett vízzel oltsák a szomjukat.
A HAPPY-hetet rendszerint a víz világnapjához kapcsolódva március 20-24 között hirdetik meg a nevelési-oktatási intézményeknek, így ezen a héten kiemelten foglalkozott a mi intézményünk is a víz fontosságával.
A projekthéten számos ismeretet szereztek a tanulók, a víz körforgásáról és megfigyelték az ablakra kiragasztott vizes zacskón keresztül, kísérleteztek, kipróbálták, hogy a papírvirág kinyílik-e a vízen úszva, kézműveskedtek. Sőt, egész héten vizet ittunk, amit VízVali/Vili is segített. Vízizsaruk lettek választva az alsó évfolyamon, őrjáratoztak és ellenőrzték a vizeket, amiket kérték iskolánk többi tanulójától, pedagógusoktól. A víz világnapján, március 22-én kék színbe öltöztünk, egyenkarkötőket vettünk fel és koccintunk is a vizes palackokkal az iskola udvarán.