A magyar népmese napja

A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.
Iskolánkban hagyománnyá vált e jeles napnak a megünneplése. Az első és második évfolyamos tanulók a Palágyi József Művelédési Ház és Könyvtárban hallgathattak szebbnél szebb meséket Debreczenyi Kálmánné Évikétől. A harmadik és negyedik osztályos diákokat Suplicz Mihály mesemondó kápráztatta el kifejező előadásával.
Kedvenc mesehős kategóriában rajzpályázatot hirdettünk, melyre több, mint 40 alkotás érkezett. A gyerekek munkái megtekinthetők az iskola aulájában.
A második osztályos tanulók beöltöztek kedvenc meséjük szereplőjének és büszkén viselték a jelmezeket egész nap.
A felső tagozatos gyermekek mesét olvastak a kisebbeknek, majd az alsósok rejtvényeket, kvízeket oldhattak meg a témanappal kapcsolatban.
„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!

További képek itt: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1049986069723196&type=3