Szárnyaló természet

A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola, és AMI március elején pályázatot hirdetett „Szárnyaló természet” címmel. A pályázat célja, hogy emlékeztessen minket, hogy a madarak mennyire el tudnak bennünket kápráztatni, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy mit tehetünk a védelmük érdekében.
A versenyre közel 450 rajzot küldtek be a tankerületi iskolák, ebből tőlünk több mint 30 beküldött mű képviselhette iskolánkat. Örömünkre szolgált, hogy minket is meghívtak a kiállítás megnyitójára, amit már izgatottan vártunk. Az idei versenyen a szervezők nem kategóriánként, korcsoportonként értékelték a munkákat, úgy gondolták, hogy minden kiemelkedő alkotást értékelnek, így ezeket díjazottá nyilvánították, ezzel is hangsúlyt fektetve a pozitív megerősítésre. A környékbeli iskolákból beérkezett művek közül két hetedikesünk Hekele Dóra és Petrányi Bálint munkája díszítheti a díjazottak falán a Mezőfalvi Általános Iskolát.
A megnyitó után a tanulókkal egy közös alkotó foglalkozáson vettünk részt, ahol madarakat díszítettünk különböző technikákkal, ezek a későbbiek folyamán az iskola folyosóján egy fának a díszítőelemei lesznek.  A gyermekekkel egy tartalmas, jó hangulatú délutánt tölthettünk együtt.
Nagyon büszke vagyok rájuk!

KÉPEK

Felkészítő tanár:  Szalavics Eszter