Pályaorientációs Nap

2018. október 17-én iskolánkban Pályaorientációs Napot szerveztünk 1.-8. évfolyamon. A kamara felvállalta, hogy lehetőleg minden általános iskolába eljuttatja a pályaorientációt segítő programot. Alsó tagozaton a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt: bőrműves, gyapjúszövés, gyékény, csuhé, faműves, kosárfonás, keramikus koordinátorok segítségével.

5.-6. osztályosok ezen a napon a Papírmúzeumba látogattak el, ahol múzeumlátogatáson vettek részt, papírmerítéssel és a papírgyártás technológiájával ismerkedhettek meg. Filmnézés keretében láthatták a folyamatokat, miközben a környezetvédelemről is beszélgettek. Természetesen a játékos versenyek sem maradhattak el, ahol a hallottakról adhattak számot.

7. osztályosaink szakbemutatókon vehettek részt az iskolában, tájékozódhattak az interneten a pályaorientációs honlapokról, majd tesztet is kitölthettek. Pályaorientációs előadás keretében kaptak érdekes információkat az előttük álló lehetőségekről, milyen szakmákat illetve iskolák közül választhatnak jövőre. A szakmai tájékoztatás után pedig egy játékos, de hasznos vetélkedőn vettek részt koordinátorok segítségével.

8. osztályos tanulóink szintén pályaorientációs előadást hallgathattak meg a tanácsadótól, irányt kapva a továbbtanulás útján, ami számukra most nagyon fontos. Ezután ellátogattak a Lorántffy iskola tanműhelyébe, ahol az induló szakok mutatkoztak be. A prezentációkat követve kipróbálhatták tanulóink a gyakorlatban is ezeket a pályákat: vegyész, fodrász, kozmetikus, egészségügy.

Köszönjük ezt a hasznos és kellemes napot!