Történelem verseny Nagyvenyimen

20141121tortenelemverseny

További képek

November évek óta fontos hónap a Kossuth Lajos Általános Iskola életében. A mesemondó verseny után egy héttel, november 21-én máris a legjobb történelmesek mérték össze tudásukat.
Az idei verseny témájául a török hódoltság korát választottuk. A megmérettetésen hat csapat vett részt. Először A koppányi aga testamentuma című regényből láthattunk jól megformált, érdekes jeleneteket, majd következtek az izgalmas, nehéz, de egyben szórakoztató feladatok. A történelmi totó és a térképes feladat mellett a gyerekeknek alkalmuk volt a szövegértésüket is bizonyítani, és busóálarcot is készíthettek. Az utolsó szám, a párviadal előtt is már nagyon szoros küzdelmet vívtak a legjobbak.
Végül két első helyezettet hirdethetett a zsűri elnöke, Becze Gábor tanár úr. A Kulcsi Fekete István Általános Iskola csapata és a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata holtversenyben végzett az élen. Harmadik lett a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola A csapata, őket követte a Baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola, a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola B, majd az Előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola csapatai.
A versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak gratulálunk, és köszönjük minden segítő kolléga munkáját!

Budai Árpádné