Időgép az Anjou korba – Tankerületi történelem verseny

1301-ben kihalt az Árpád-ház és az ország a tartományurak kezébe került. A magyar trónra három uralkodócsalád is igényt tartott, de közülük a francia eredetű nápolyi uralkodóház került ki győztesen, hiszen országunk trónjára Anjou király ült I. Károly, vagy ahogy még mondani szokták Károly Róbert személyében.
Többek között a király helyes nevére is fény derült 2019. november 29-én, pénteken délután az iskolánkban rendezett tankerületi történelem versenyen. A résztvevők együtt fedezhették fel a kort forráselemzéses, szövegértéses, színezős, kirakós, vaktérképes és digitális feladatokkal.
A verseny nagyon szoros volt, hiszen az I. helyezett előszállási csapat csupán 1 ponttal előzte meg a II. helyezett baracsi csapatot. A mi első csapatunk (Balogh Mátyás, Csepecz Zsolt, Rauf Péter és Szenczi Joel) pedig megszerezte a dobogós III. helyet.
Jó hangulatú péntek délutánt töltöttünk együtt, reméljük, jövőre újra találkozhatunk a tankerület iskoláival és összemérhetjük tudásunkat a történelem versenyen.
A csapatokat felkészítette: Csőgérné Varga Tímea, Tóthné Kolmankó Diána és Becze Gábor. A verseny lebonyolításában, informatikai hátterének biztosításában Laknerné Radó Veronika volt segítségünkre.

Tóthné Kolmankó Diána

Képek a versenyről itt találhatók