február 2015

Valentin nap

2015valentinnap

Nagyon sokat készült az osztály erre a fellépésre. Mindenki a legjobbját próbálta nyújtani a próbákon. Sajnos a fellépés előtt egy nappal lebetegedett a Hófehérkéből a királyfi, így az utolsó nap kellett megtanulnia a szöveget az új szereplőnek. Szerintem minden osztály tanulója nagyon ügyes volt. A Hófehérkében sajnos nem volt zene, mint ahogy a tavalyi szereplésen sem, de szerintem ez nem nagyon tűnt fel senkinek. A 8. osztály is egy nagyon jó paródiával lépett fel. Nagy volt a találgatás hogy mit adjon elő a hatodik, végül a Marika néninek jött az az ötlete, hogy játsszuk el a Hófehérkét, ami tényleg jó ötletnek bizonyult és az is volt. Viszont nem volt benne annyi szerep, hogy mindenki szerephez jusson, így a Kata kitalált egy táncos előadást, amibe a főszerepet nekem jutott. Akik nem szerepeltek a Hófehérkében ők a Bóbitát adták elő. Ez már nehezebb volt mint a Hófehérke, mert sokkal kevesebb idő jutott próbálni. Ahhoz képest ez is nagyon jól sikerült. A szereplések után következett a diszkó. A zenét Norbi bácsi nyomatta. Most volt olyan lehetőség hogy lehetett számot küldeni egymásnak. Szerintem a buli az jól sikerült. Utána következett a tombola, amibe sok értékes nyeremény volt. Ami utána jött a DÖK féléves eredménye, arra nem lehetünk büszkék, mármint a 6. osztály. Miután kihirdették az eredményt Marika néni elmesélte, hogy még eddig egyszer sem volt az utolsó helyen az osztálya, pedig már nagyon régóta tanít. Ezután még következett egy kis bulizás, ami fél hétkor véget is ért.

KÉPEK

Sipos Dávid 6.osztály

Farsang az iskolában

farsang

2015. február 7-én a farsangi bálozóktól zengett iskolánk tornaterme. Örömünkre szolgált, hogy sokan elfogadták meghívásunkat, és fergeteges hangulatú délutánt töltöttünk együtt. Sorban jöttek a leleményes öltözetbe bújt diákjaink és a falu nagycsoportosai. Gondosan elkészített jelmezük nem maradt jutalmazás nélkül. Bár a zsűri nehezen hozta meg döntését, viszont megpróbált minden ötletes, egyedi öltözetet díjazni. A jó hangulatról, táncos mulatságról Balázs bácsi és Gábor bácsi gondoskodott, aki a nagy tánc közben megszomjazott, megéhezett annak a büfében adódott lehetőség a szülők által készített sütemények, szendvicsek fogyasztására. Természetesen kiosztottuk az osztálytánc nyerteseinek a tortáinkat is. Idén a 2.a és az 1.b osztályból mulattak a legtöbben a táncparketten. Bálkirályunk és bálkirálynőnk Horváth Zalán és Wágner Lili lett.
A délutánt tombolasorsolással zártuk, ahol reméljük mindenkinek jutott kedvére a nyereményekből.
Jövőre is mindenkit várunk szeretettel!

Szalavics Eszter 1.b osztály tanítója

Idén iskolánk február 7- én szombaton tartotta a már hagyománnyá vált Farsangot.
Rengeteg ötletes jelmezt láthatott a zsűri és ez meg is nehezítette a dolgukat a végső döntésben. Nem csak iskolánk alsós osztályai vettek részt a mulatságon, hanem nagy örömünkre rengeteg leendő elsős is eljött, beöltözött és jól szórakozott.
Külön öröm, hogy egyre többen választották a ruha kiválasztásánál a saját kézzel való elkészítés módját, ezzel is színesebbé, érdekesebbé, színvonalasabbá téve az eseményt.
A 4. b osztály külön műsorszámmal is készült, hiszen ott mindenki Hupikék Törpikének öltözött be s adott elő egy aprócska műsorszámot.
Mi tanárok se tétlenkedtünk, macskajelmezbe bújva élveztük együtt a kicsikkel és szüleikkel a szombat délutánt. Külön öröm volt számomra, hogy mint tanár vehettem rész a farsangi ünnepélyen, hiszen legutoljára még 4. osztályos tanulóként élvezhettem ezt az eseményt.

Becze Gábor 4. b osztály tanára

Beszámoló az alsós farsangi bálról

2015. február 7-én ismét jelmezesek tarka forgataga vette birtokba iskolánk tornatermét, 15 órakor rajtolt ugyanis az idei farsangi bálunk.
A maszkabál első, legnagyobb eseménye a jelmezesek felvonulása volt. Ötletes, kreatív maszkokat, álarcokat láthatott a közönség, nekem legjobban a 2000 ft-nak öltözött gyermek ruhája tetszett, de találkozhattunk Spongya Bobbal, Violettával harcos nindzsákkal, kommandósokkal is. A 4.b iskolánkba költöztette a törpikék világát, hiszen Hupikék törpikéknek öltözve táncoltak, míg a gonosz Hókuszpók szerepét Becze Gábor kollégánk vállalta. A pedagógusok egyöntetűen, fekete macskának öltözve álltak színpadra, a férfi kollégák Csizmás kandúr jelmezét öltötték magukra. A jelmezek bemutatása után ettek-ittak vendégeink, majd jómagam táncoltattam meg a gyermekeket. A bált a tombolasorsolás zárta, amelyen sokan gazdagodhattak kisebb-nagyobb nyereményekkel. Összességében elmondható, hogy nagyon jól sikerült a buli, mindenki jól érezte magát.

Tükör Balázs 3.b osztály tanítója

Február első szombatján rendeztük meg az alsó tagozatos tanulók farsangi karneválját. Mindenki izgatottan készülődött a hétvégi programra. Délután három órára a vidám gyereksereg és az érdeklődő szülők, nagyszülők elfoglalták az iskola tornatermét. Ezzel kezdetét vette a farsangi ünnepség. Elsőként a 4. b osztály ,, Hupikék törpikék” című zenés, táncos műsorát tekintettük meg. Ezután az osztályok jelmezes felvonulása következett. Minden kisgyerek bemutatta jelmezét a színpadon és fénykép is készült róluk. Nagyon ötletes jelmezeket láthattunk: hercegnők, varázslók, robotok, állatjelmezek, sőt még, ,,kukacos alma” jelmez is volt. Termeszétesen a tanító nénik és a tanító bácsik is jelmezeket öltöttek magukra. Ők ugyanis fekete macskának öltöztek. Mindenkinek volt ,,füle, farka és bajusza” a gyermekek nagy örömére. A farsangi felvonulás után következett a nagy eszem-iszom és a zenés mulatság. A büfé kínálata nagyon változatos és finom volt. Az ínycsiklandozó sütemények és ízletes szendvicsek tömkelegéből választhattak a falatozni vágyók. Később a tombolasorsoláson rengeteg apró nyeremény talált gazdára. A fődíj egy torta volt.  Ezen a vidám délutánon gyerek és felnőtt egyaránt pompásan szórakozott, mindenki nagyon jól érezte magát.

Lauberné Benedeczki Julianna 4.b osztály tanítója

KÉPEK

Befizetés március hónapra

 befizetes

március hónapra

2015. február 23-án 08-16 óráig
2015. február 24-én 08-16 óráig
2015. február 25-én 08-16 óráig

             100%        50%
Napközi: 9505,- Ft, 4750,- Ft
Menza: 5785,- Ft, 2880,- Ft

Napok száma márciusban: 22 nap.
Napközi: 432 Ft/nap
Menza: 263 Ft/nap

Tankerületi verseny – Dunaújváros – angol verseny – 2015.01.27.

201501angol

2015. január 27-én angol nyelvi versenyen voltunk a Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában. A csapat tagjai egy játékos vetélkedőn vehettek részt ezen a délutánon. Angol nyelvi tudásukat kamatoztathatták a különböző országismereti feladatok megoldásánál. A csapat II. helyezést ért el. Tagja voltak: Futó Laura, Fazekas Csenge és Tompai Viktória. Gratulálunk nekik! Felkészítő tanár: Gere szilvia

A Magyar Kultúra Napja

kulturanapja

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz kéziratát.
A magyarságnak a 19. századig nem volt nemzeti himnusza. Kölcsey mintegy 30 nyelvre lefordított és Erkel Ferenc által 1844-ben megzenésített, nemzeti imádsággá vált műve 1989-ben került jogszabályi védelem alá, ekkor az alkotmányszövegének része lett.
Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.
Iskolánkban az idei évben az 5.a és az 5.b osztály által előadott műsorral emlékeztünk meg erről a jeles napról.

Budai Árpádné és Góczánné Renyák Éva 5. osztályok vezetői

Házi pingpong verseny eredmények

hazipingpong

A házi pingpong verseny eredménye:

7-8. osztály:

  1. Jakab Tamás 7. osztály
  2. Simon Csilla 8. o
  3. Keresztes Zsófi 8. o

5-6. osztály:

  1. Tóth Levente
  2. Simon Bence
  3. Tóth András
  4. Petrányi Bálint

3-4. osztály résztvevői:

  • Manzéger Illés
  • Halasi Patrik
  • Szabó Bálint
  • Szigeti Dániel
  • Jakab Míra
  • Van den M. Vivien

Tankönyvtámogatás 2015

Tisztelt Szülők!

A 2015/16. tanév ingyenes tankönyvi igazolásait kizárólag a 4-8. osztályig kérjük, mivel 1-3. osztályig a tankönyvek ingyenesek (Jelenlegi 1-2. osztályok.)
Az alábbi nyilatkozat letöltésével és igazolásával február 27-ig kérhetik tankönyveik ingyenességét.

pdfdokumentum

tankonyvtamogatas_igenylolap_2015.pdf

Vezetőség

Februári programjaink

201502