október 2015

Iskolánk novemberi programjai

201511

Ünnepi megemlékezés

1956

„A sors, talán egy kő…
Melyet, ha átlépek, életem megváltozik?
S átíródhat az előre megírt történet?
Szép is lenne…
De hinni nehéz! Miben is kellene…?
Valahol, valakik tudják már a választ, talán mindenre…”

Az időben minden emberi emlék elhalványodik, de egy napon fény hull valahonnan, s akkor megint látunk egy emberi arcot. Ilyen fény számunkra minden október 23-i visszaemlékezés, mely 1956 őszi eseményeit eleveníti fel. Iskolánk énekkaros tanulói megható műsorral állítottak emléket a forradalom hőseinek, azoknak akik hittek abban, hogy a félelem nélküli mindennapok lehetősége jön el Magyarországon. Az illúzió hamar szertefoszlott. Az ’56-os események világossá tették, hogy a Pesten zajló zavargások fájdalom és bizonytalanság emlékét égették a magyarok lelkébe. Ezen a napon mi is méltón emlékeztünk és emlékeztettünk.

KÉPEK

Gere Szilvia művészeti munkaközösség-vezető

TIE – Egészséges táplálkozás

tieegeszsegestaplalkozas

A Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés projekt a mozgás népszerűsítése mellett az egészséges táplálkozás megismerését is célul tűzte ki. Ennek jegyében került kiosztásra egy-egy „egészséges finomság csomag” azoknak a tanulóknak, akik aktívan részt vettek a projekt keretében megvalósuló programokban. Köszönjük a szülők együttműködését, hiszen a hétvégi programok lebonyolításában az ő támogatásuk is elengedhetetlen volt.

KÉPEK

Gere Szilvia és Góczánné Renyák Éva TIE koordinátorok

TIE – Rendhagyó néptáncóra

tieneptanc

A Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés projekt keretében negyedik évfolyamos diákjaink rendhagyó néptáncórán vehettek részt. A néptáncos pár mellett háromtagú zenekar biztosította a színvonalas programot. Jókedv, humor, nevetés jellemezte ezt a dal- és tánctanítást magába foglaló 45 percet.

KÉPEK

Góczánné Renyák Éva Tie koordinátor

Október 23. – Községi ünnepség

okt23

Nagyvenyim Önkormányzata
valamint
a Kossuth Lajos Általános Iskola

meghívja Önt és kedves családját
2015. október 22-én 15:30 órára

OKTÓBER 23-a tiszteletére rendezett

KÖZSÉGI ÜNNEPSÉGRE 

az iskola tornatermébe.

Ünnepi beszédet mond:
Budai Árpádné
történelem szakos tanár

A műsor szereplői:
Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai

Tökbuli

tokbuli

Nagyon izgalmas volt, hiszen a nyolcadik osztály rendezte. Igazán finom sütemények fogadták a vendégeket a büfében. A remek dj-nek köszönhetően csodás hangulat volt a táncparketten. Jelinek Demien Liam gondoskodott a jó hangulatról és jó zenéi voltak.
A felső tagozat megijesztéséről is a nyolcadik osztály gondoskodott. Ötletes díszletek kerültek a klub terembe a felsős osztályok készítésével. A legtöbb osztály úgy gondolta, hogy ez volt az egyik legjobb halloween-i buli az iskolában, aminek nagyon örült a rangidős osztály!
Sok külsős érkezett, ami kisegítette osztályunk kasszáját. A tombolán osztályfőnökünk nagyon jó ötleteket mondott, hogy felelés alól kaphatunk felmentést, ha azt a bizonyos kártyát felmutatjuk. A jelmez versenyen nagyon sok jó jelmezt figyelhettünk meg és nagyon nehéz döntés elé került a zsűri. A tökfaragó versenyen nagyon különleges alkotások születtek és ennek nyertese a nyolcadik osztály lett.
Összességében egy emlékezetes party-t szervezett az osztályunk! Reméljük, hogy a Valentin napi rendezvényünk is ilyen jól fog sikerülni!

KÉPEK

Nyolcadikosok

Körzeti mezei futóverseny

egyeniek

A körzet mezei futóversenyén egyéniben kiemelkedő helyen végeztek. Badacsonyi Petra II., Kiss Márk III., Rauf Péter Pál IV., Szabó Fanni V., Tóth Levente VI. helyezést ért el.
Felkészítő tanáraik: Budai Árpádné és Csikós-Nagy Norbert.

Körzeti mezei futóverseny

Az idei tanévben ősszel rendezték meg a körzet mezei futóversenyét. Iskolánk ismét nagy csapattal érkezett Adonyba, és nem is hiába.
Három csapatunk és öt egyéni helyezettünk jutott tovább a megyei döntőbe.

Csapatban:

I.korcsoportos fiúk a II. helyezést érték el. A csapat tagjai: Glaszhütter Dávid, Mess Ferenc Gergő, Sziffer Erik Csaba, Horváth Milán Béla, Rauf Péter Pál.

III.korcsoportos lányok a III. helyezést érték el. A csapat tagjai: Rauf Csenge Réka, Elek Judit, Szabó Fanni, Jonkl Csenge, Hekele Dóra.

III.korcsoportos fiúk az I. helyezést érték el. A csapat tagjai: Tóth Levente, Gál János, Németh Norbert, Kiss Márk, Tóth András.

Egyéni versenyben a következő tanulók végeztek kiemelkedő helyen:

Badacsonyi Petra II., Kiss Márk III., Rauf Péter Pál IV., Szabó Fanni V., Tóth Levente VI. helyezést ért el.

KÉPEK

Felkészítő tanáraik: Budai Árpádné és Csikós-Nagy Norbert

Tökbuli

20151016tokbuli

Szeptemberi papírgyűjtés

20150916papirgyujtes