november 2015

Európai hulladékcsökkentő hét

hulladek

Iskolánk idén csatlakozott az Európai hulladékcsökkentő hét elnevezésű kezdeményezéshez.
A kampány keretében a kontinens egészén önkéntesek a saját ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésének, a keletkezett hulladékmennyiség csökkentésének, valamint a hulladékká vált anyagok újrahasznosításának, továbbá a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.
A program keretében tanulóink részt vehettek egy játékos sportversenyen, ahol a hulladékok játékszerekké váltak. Továbbá rendhagyó kézműves szakkört szerveztünk, melyen különböző hulladékok újrahasznosításával téli dekorációkat készíthettek tanulóink.
A programban részt vevő pedagógusok: Szalavics Eszter, Szomorné Pócs Erika, Góczánné Renyák Éva, Löttös Barbara, Czimmer Éva, Czuczor Zsolt.

KÉPEK

Tankerületi történelem verseny

csapatkep

A tankerületi történelemversenyen iskolánk csapata a III. helyezést szerezte meg. A csapat tagjai: Petrányi Bálint, Veres Gábor, Tóth Levente és Futó Laura. Felkészítő tanáraik Budai Árpádné és Becze Gábor. Gratulálunk!

Körzeti történelem verseny 2015. 11. 20.

Nyolcadik alkalommal rendeztük meg történelem versenyünket.
Az idei téma is nagyon izgalmasnak bizonyult, a honbiztosító háborúk korát dolgoztuk fel.
Minden évben igyekszünk érdekes, színes, változatos feladatokat adni a gyerekeknek.
A történelmi események mellett megismerkedtünk a kor mondáival, étkezési szokásaival, képzőművészetével is.
Először versenyzett nálunk a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium csapata, és rögtön győzelemmel térhetett haza.
Második a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola csapata lett, és a nagyvenyimi házigazda gyerekek végeztek a harmadik helyen.
Köszönjük kollégáinknak a verseny szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségét.

KÉPEK

Budai Árpádné és Becze Gábor történelem tanárok

Szépíróink

szepirok

Iskolánk szépíró versenyén a következő tanulók értek el első helyezést: Erdélyi Gyula, Németh Enikő, Kiss Mónika és Szalai Virág. Eredményesen szerepeltek és a megyei versenyre továbbjutottak: Géró Márk, Kiss Krisztina, Sztojka Arnold, Szabó Hermina, Pók Alexandra, Pap Dániel és Gyetvai Emese. Gratulálunk!

Pályaválasztási fórum

palyavalasztasi

Az eddigi évekhez hasonlóan, idén is megrendezésre került 2015. november 16-án a Pályaválasztási fórum iskolánkban, melyen tizenegy dunaújvárosi és környékbeli középiskola képviselője mutatta be az általa képviselt intézményt és hasznos információkkal szolgáltak a hetedik és nyolcadik osztályos tanulóknak és szüleiknek.
A fórumon átfogó tájékoztatást kaphattak a kedves érdeklődők az idei év középfokú intézményekbe történő, felvételi eljárásról, a választható szakok széles palettájáról, az iskola életéről, a sikeres elvégzés utáni lehetőségekről, valamint a végén egyéb, megválaszolatlan kérdéseikre is választ kaphattak a meghívott vendégektől.
A találkozó nagy valószínűséggel elérte célját. További információval segített azoknak, akik még nem döntötték el, hogy hol szeretnék folytatni majd tanulmányaikat, illetve megerősítést adott azoknak, akik már valamely iskola mellett letették voksukat.

KÉPEK

Csikós – Nagy Norbert 8. osztály vezetője

Ajándékozni öröm!

jatekgyujtes

2015-ben ismét játékot gyűjtünk az iskolában. Megunt, jó állapotú játékaikat kérjük, ajánlják fel az erdélyi testvértelepülés iskolásainak.

A játékgyűjtés határideje: november 30.
Köszönjük!

Nevelőtestület

Mesemondó

futolaura

A tankerületi mesemondóversenyen Futó Laura a nyolcadikosok mezőnyében harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanára: Budai Árpádné. Gratulálunk!

Kézilabda csapat

kezilabdacsapat2

Győzelemmel zárták III. korcsoportos kézilabdás fiaink a körzeti diákolimpia őszi fordulóját.  A csapat tagjai: Kiss László, Tóth Levente, Tóth András, Árva Csaba, Szabó Zoltán, Bereck Máté, Gál János és Kiss Tamás. Felkészítő tanáruk: Tóth Tamás. Hajrá fiúk!

Kézilabda diákolimpia – őszi forduló

kezilabdacsapat

2015. november 19-én az iskolánk tornatermében a III. korcsoportos fiúk körzeti kézilabda diákolimpiáját rendeztük meg. A találkozón Adony, Pusztaszabolcs, Ráckeresztúr és Nagyvenyim csapata vett részt. Iskolánk tanulói két győzelemmel és egy döntetlennel az első helyet szerezték meg az őszi fordulón, ami kiemelkedő eredménynek számít. A csapat tagjai: Kiss László, Tóth Levente, Tóth András, Árva Csaba, Szabó Zoltán, Bereck Máté, Gál János és Kiss Tamás. Felkészítő tanáruk: Tóth Tamás.

KÉPEK

Tankerületi verseny – Nagyvenyim – mesemondó – 2015. november 13.

Az idén 21. alkalommal ismét megrendeztük a tankerületi mesemondó versenyünket Nagyvenyimen. Tizennégy település tizenhét iskolájának (Aba, Adony, Besnyő, Daruszentmiklós, Dunaújváros: Dózsa György Ált. Isk., Gárdonyi G. Ált. Isk., Petőfi S. Ált. Isk., Vasvári P. Ált. Isk., Előszállás, Iváncsa, Kulcs, Mezőfalva, Nagykarácsony, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs, Rácalmás) alsó és felső tagozatos 69 tanulójával utazhattunk a mesék különleges világába, mely mindig megörvendeztet Bennünket életkortól függetlenül.
Nagy örömmel hallgattuk a meséket, köszönjük a színvonalas mesélést, a kollégáknak és a szülőknek a felkészítést.
Eredmények:

1. osztály:

  1. Kovács Roland Perkáta
  2. Gyönyörű Nimród Pusztaszabolcs
  3. Pálfi Attila Iváncsa

2. osztály:

  1. Csapó Csenge Tímea Előszállás
  2. Geleta Hanna Adony
  3. Nedó Dóra Perkáta
  • Különdíj: Gaál Marcell Dunaújváros Petőfi S. Ált. Isk.

3. osztály:

  1. Garda Zsófi Dunaújváros Vasvári P. Ált. Isk.
  2. Székely Zsombor Rácalmás
  3. Simon Boldizsár Pusztaszabolcs
  • Különdíj: Salgóvári Réka Perkáta

4. osztály:

  1. László Nikolett Dunaújváros Gárdonyi G. Ált. Isk.
  2. Berkesi Fanni Dunaújváros Petőfi S. Ált. Isk.
  3. Mérei Jázmin Pálma Dunaújváros Vasvári P. Ált. Isk.
    Varga Réka Adony

5. osztály:

  1. Hujber Fanni Boglárka Pusztaszabolcs
  2. Molnár Péter Dunaújváros Vasvári P. Ált. Isk.
  3. Szatmári-Nagy Eszter Mezőfalva

6. osztály:

  1. Gombita Dzsenifer Mezőfalva
  2. Hegedűs Dominik Rácalmás
  3. Kis-Szallár Kiara Daruszentmiklós

7-8. osztály:

  1. Török Enikő Pusztaszabolcs
  2. Gárdonyi Réka Mezőfalva
  3. Futó Laura Nagyvenyim

KÉPEK