Vadex kirándulás

vadex

2016 március 4-én részt vehettünk a Vadex Mezőföldi Zrt. jutalomkirándulásán. Ezt az egy napos kikapcsolódást még a decemberben meghirdetett „Nulla hulladék az erdőben” címmel pályázaton nyerte iskolánk 51 tanulója, akiket 4 tanár kísért. A helyszín a fejér megyei Soponya, ahol megismerkedhettünk Józsóval, a vaddisznóval, Csongorral, a dámbikával és barátaikkal (őzekkel, gímekkel). Ebben segítségünkre volt három kísérőnk is, Eszter, az erdei iskola vezetője, Norbert és Attila.
A gyerekek egy igazán élménnyel teli túrán vehettek részt, amit a csoportos, és páros játékok tettek különlegessé. Rejtvényekből ismerhettük meg a környéken élő állatokat, betekintést nyerhettünk abba, hogy milyen nehéz dolga van egy madárpárnak, a fiókák etetését illetően, és milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy bajba jutott madárnak, ha a fészkét más helyre kell telepítenie a rá leselkedő veszélyek miatt. A játékos vetélkedők után megtekinthettük a múzeumot, ahol a tájra jellemző állatokból nyílt kiállítás. A múzeumban való látogatáson értékes információkat kaphattunk Attilától, aki mesélt nekünk a Zichy családról, a múzeumban kiállított állatokról és a települést körülvevő élővilágról.
Végül a medvehagymával övezett úton ellátogathattunk a féltve őrzött állatokhoz. Itt a gyermekek megsimogathatták az egyik nagyvadat. Összességében egy nagyon tanulságos, élménydús kiránduláson voltunk, ahol nagyon szimpatikus, és barátságos társasággal ismerkedhettünk meg.
Úgy gondolom, remek helyszíne lehet egy egynapos osztálykirándulásnak is ez az erdei iskola.

KÉPEK

Szalavics Eszter, Szomorné Pócs Erika, Molnár Tünde és Kissné Ságodi Gyöngyi kísérő pedagógusok