Mikulás Túra

‘2016. december 10-én iskolánk szervezésében sikeresen indultunk neki a Mezőföldi Mikulás Túrának.

Ennek fényében 9-en voltak (a 7. és 8. osztályból) a 20 km-es távon, (Becze Gábor és Csikós Nagy Norbert vezetésével), a többi évfolyam 30-as létszámmal teljesítette a 12 km-t (Kissné Ságodi Gyöngyi és Kiss Csaba vezetésével).

A túrán az említettek körében még két pedagógus (Jánovszki Klaudia és jómagam) is segítettük motiválni a tanulókat, s még 3 felnőtt is lelkesen részt vett gyermeke mellett.

A túra résztvevői az iskola udvarában gyülekeztek, majd névsorolvasással zárva mentünk a buszmegállóba, s ezt követően tömegközlekedéssel mentünk át Mezőfalvára, s onnan gyalog vágtattunk Nagyvenyimre a szántóföldeken keresztül.

Az idő igen kedvező volt, napsütésben jártuk az utat. A talaj száraz, így egy ideig sem kellett aggodalmaskodni, hogy ki vagyunk téve kisebb veszélynek is akár.

Útközben mézeskaláccsal leptek meg bennünket, amelyet mindenki lelkesen fogyasztott el. A célbaérés helyszíne a Templomkert volt, ahol a Mikulás bácsi szaloncukorral ajándékozta meg a kedves résztvevőket. Pár percnyi megpihenés után indultunk tovább az iskolába, ahol zsíros és lekváros kenyeret lehetett fogyasztani a forralt bor és tea mellett.

Ennek kimenetelében mindenki egy kitűzőt és a kinevezésben részesített oklevelet kapott.

Mindannyiunk arcát elégedettség, s enyhe fáradtság összefonódása „festette meg” a kis téli túra után.”

Szabó Laura, a 2.a osztály tanítónője

KÉPEK

 

Mentés

Mentés