Pályaválasztási szülői értekezlet

Mint minden évben, idén is szinte az összes dunaújvárosi középiskola részt vett iskolánk hagyományos, novemberi pályaválasztási szülői értekezletén.

Fontos ez a délután mindenkinek.

A gyerekeknek, mert érzik, most tényleg ők vannak a középpontban, átérzik lassan a pályaválasztás felelősségét. Fontos a szülőknek is, hiszen itt az alkalom, hogy megerősödjön bizalmuk a választott középiskolában,vagy ha még nem döntöttek, most lehetőségük legyen a választásra.

A középiskolák pedig igyekeznek meggyőzni a szülőket és a gyerekeket, miért éppen őket válasszák a pályaválasztó diákok.

Minden középiskola vezetői szinten képviseltette magát, ez is mutatja, milyen komolyan veszik ezt az eseményt.

Bemutatkozott a Széchenyi Gimnázium, a Pannon Magángimnázium, a Bánki, a Dunaferr, a Kereskedelmi, a Hild, a Lorántffy és a Rudas középiskolák is.

A középiskolák vezetői elmondták, milyen fontos az, hogy a gyerekek komolyan gondolkodjanak el, milyen munkát végeznének szívesen, és ennek megfelelően válasszanak iskolát, mert a változtatás már nagyon nehéz lehet. Bemutatták azokat a lehetőségeket, melyeket iskolájuk biztosít az őket választó diákoknak.  Felhívták a figyelmet az érettségi utáni továbbtanulási lehetőségekre is. Tájékoztatták a szülőket és a gyerekeket az iskola elvégzése utáni elhelyezkedési lehetőségekről is.

Reméljük, ez a rendezvényünk segít meghozni azt a fontos döntést, mely előtt nyolcadikos diákjaink és szüleik állnak.

KÉPEK

Budai Árpádné 8.a osztályfőnöke