december 2017

Áldott karácsonyt, boldog új évet kívánunk!

Karácsonyi műsor

Hagyomány már iskolánkban, hogy a hetedik évfolyamosok a téli szünet előtti utolsó napon, műsorral kedveskednek iskolatársaiknak. Idén a Holle anyó történetét láthatták a két osztálytól, amiből mindenki megtudhatta, hogy mind a jó, mind a rossz, elnyeri méltó jutalmát. Ezzel a mesével kívánunk boldog Karácsonyt az iskola valamennyi tanulójának és családjának.

KÉPEK

Wolf Györgyné és Gere Szilvia hetedikes osztályfőnökök

Advent

Advent harmadik vasárnapján az iskolások műsorának és vendéglátásának lehetett részese mindenki, aki ellátogatott Nagyvenyim központjába. Úgy érezzük, sikerült hozzájárulni ahhoz, hogy a szeretet és a velejáró békesség bekopogtasson minden nagyvenyimi házba, otthonba.

KÉPEK

Szépíró pályázat

Hulladék-tengeren innen és túl című szépíró pályázaton Kuminka Zsófia mesével, Tóth Réka Anna naplóval, és Papp Angelika esszével került a legjobbak közé, így írásaik megjelentek a kiadott könyvben. Felkészítő tanáruk: Tóthné Kolmankó Diána. Büszkék vagyunk, Lányok!

Műveltségi verseny

Tankerületi Kodály Zoltán műveltségi versenyen a Pap Meláni, Elek Judit, Borbás Luca alkotta csapat harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanáraik: Tóthné Kolmankó Diána és Hartyányi Edit. Gratulálunk!

Tavasszal irány Kecskemét!

Kodály Zoltán Műveltségi Verseny

 „Tavasszal irány Kecskemét!”

Ezzel a felkiáltással köszöntünk el egymástól 2017. december 13-án, amikor egy nagyon jó hangulatú verseny fejeződött be Adonyban.

Iskolánkból öt csapat vett részt a Szent István Általános Iskola által rendezett, két előzetes válogató forduló után megrendezett „Ismerjük meg Kodály Zoltánt!” című megmérettetésen, melyet a zeneszerző születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából tartottak.

A Papp Meláni, Elek Judit és Borbás Luca alkotta „KODÁLY” csapat 3. helyezést ért el. Mindössze 1 ponttal maradt le tőlük a Tóth Réka, Börcs-Bajnok Indira és Mészáros Alexa alkotta R.I.K. csapat, akik így 4. helyezettek lettek; de büszkék lehetünk a fiúcsapatunkra is, melynek tagjai voltak Kiss Benedek, Kiss Gergely és Nagy Ferenc.

Sok ismeretet szereztük Kodály Zoltánról, de a legjobb mégis az, hogy tavasszal kirándulni mehetünk, hiszen a verseny összes résztvevőjét meghívták egy kecskeméti kirándulásra, tehát „Tavasszal irány Kecskemét!”

Tóthné Kolmankó Diána és Hartyányi Edit

A Hulladék-tengeren innen és túl…

2017. december 16-a három tanulónk számára izgalmas napnak ígérkezett, ugyanis díjátadó ünnepségre hívták őket Budapestre, a MikulásGyárba.

Az ünnepség egy szépíró pályázat végső állomása volt, amelyet a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. hirdetett meg Hulladék-tengeren innen és túl címmel. A pályázók írhattak verset, mesét, cikket, esszét, de készíthettek képregényt is, amelyben megoldást kellett találni a mindennapjainkban felhalmozódó szemét elhelyezésének kérdésére és a meglévő „hulladéktengerek” felszámolására.

Kuminka Zsófia mesével, Tóth Réka Anna naplóval, és Papp Angelika esszével pályázott. Az átadó ünnepségen várakozással telve hallgattuk Csukás István üdvözlő szavait, majd az eredmények kihirdetését. Mindenki részesült jutalomban, ugyanis a pályázók munkáiból – rajzaiból és írásaiból – egy nagyon szép könyv került kiadásra, melyet  mindenki átvehetett. Külön jutalom volt mindenki számára, hogy könyveiket a híres író is dedikálta.

Gratulálunk nektek lányok!

Tóthné Kolmankó Diána

Az én falum – túrasorozat 3. túra

Az Erdőjárók Klubja szervezésében a 10. Mezőföldi Mikulás Teljesítménytúra indult útjára december 9-én, amely egyben a Az én falum túrasorozat 3. állomása volt. Iskolánk a rendezvény legnagyobb létszámával, 62 fővel indult neki a túrának. Igaz ez kisebb létszám, mint az őszi túrák résztvevőinek száma, mert úgy tűnik a hűvösebb időtől többen megrettentek. Pedig nem volt okuk rá, mert szép napos időben indulhattak a csoportok, ahol útközben az igazolópontokon finomságok várták az arrajárókat. A célbaérkezéskor oklevelet és fakitűzőt kaptak a távot teljesítők, akik egyben közelebb kerültek a jutalomkiránduláshoz, amit a legtöbb túrát teljesítő diákoknak és felnőtteknek szervez és szponzorál a szervezői csapat, a művelődési ház és az önkormányzat.

KÉPEK

Czimmer Éva diákönkormányzat vezetője

Hulladék-újrahasznosítás

Idén hulladék-újrahasznosítás hetet tartottunk iskolánkban. Alsós osztályainkban tanmenetünkbe építve az újrahasznosítás fontosságát az emberi érdekeket képviselve jelenítettük meg. Gyermekeink a szelektív hulladékgyűjtés alapjai mellett, használt eszközökből – PET palack, papír dobozok, ruhaanyagok stb. felhasználásával- víztisztító berendezésen át ékszertartó dobozt, közlekedési makettet és még sok más használati eszközt készítettek.

KÉPEK

Kiss-Máté Edit 3. a osztály tanítója

Mesekuckó az óvodában

2017. december 7-én, csütörtökön a Nefelejcs Óvodában jártunk a gyerekekkel. A nagycsoportos óvodások a meseműhely keretében egy Mikulásos mesét adtak elő. Nagyon jól éreztük magunkat. A mese során a képzeletünkben egy mesebeli erdőbe utaztunk, ahol az erdő lakói izgatottan várták a Télapót. Mindenki hozzátett valamit a leveshez, melyet a fehérszakállúnak készítettek. Végül betoppant a várva várt vendég, s csodás ajándékokkal lepte meg az állatkákat. A leendő elsősök nagyon színvonalas műsort adtak elő. A tavalyi meseműhelyeseket, s a dráma szakkörösöket is elvarázsolta az előadás. Köszönjük a meghívást!

KÉPEK

 Sabankóné Rédei Zita  4.b vezetője, a drámacsoport támogatója