Kézilabda diákolimpia őszi fordulójának eredményei

Nagyon jó őszi fordulót zártak kézilabda csapataink a diák olimpián. Iskolánkban népszerűnek tekinthet sportág a kézilabda, így minden korosztályban képviseltettük magunka.

A küzdelmeket a IV. korcsoportos fiúk kezdték meg Ercsiben. A körzetünkben is elmondható, hogy népszerű a kézilabda, így csapatunkon kívül a Rácalmás, Adony, Ráckeresztúr és a Pusztaszabolcs is nevezett. A népes mezőny az őszi fordulóban nem tudtunk minden csapattal megmérkőzni. Két mérkőzést játszottunk, előszőr Adonnyal mértük össze tudásunkat, akiket 10-7-es félidő után 18-14-re győztük le. Kis pihenő után Ráckeresztúrral játszottunk és náluk könnyed játékkal 21-8 arányban bizonyultunk jobbnak. A Pusztaszabolcs csapata szerzett még két győzelmet, így tavasszal velük kell megküzdenünk a körzeti elsőségért.

Csapat tagjai: Bartos József, Bereck Máté, Gál János, Kiss Benedek, Kiss László, Kiss Tamás, Sipeki Marcell, Szentesi Gergő, Szabó Zoltán, Tóth András, Tóth Levente.

Még ezen a héten az iskolánk III. korosztályos lány kézilabda csapata, mint házigazda lépett pályára tornatermünkben. Itt is népes mezőny gyűlt össze: Rácalmás, Ráckeresztúr, Pusztaszabolcs és Nagyvenyim. A lányok is kitettek magukért és az őszi fordulóban második helyen zártak a Rácalmás csapata mögött, két győzelemmel és egy vereséggel. Eredmények: Nagyvenyim – Ráckeresztúr 5-2, Rácalmás – Nagyvenyim 11 – 5, Nagyvenyim – Pusztaszabolcs 22 – 1.

Csapat tagjai: Jakab Szandra Míra, Bugyik Barbara, Papp Leila, Tóth Réka Anna, Kovács Emma, Sipos Dorottya, Várkonyi Krisztina, Rabi Dóra, Takács Regina.

A IV. korosztályos lányaink Baracson léptek pályára. Adony csapatánál jobbnak bizonyultunk két góllal, majd a házigazdákkal mértük össze tudásunkat, ahol egy fordulatos találkozón egy góllal maradtunk alul. Az eredmények és a játék képe is azt mutatja, hogy tavasszal javíthatunk az eredményen, ami akár továbbjutást is eredményezhet.

Csapat tagjai: Jakab Szandra Míra, Kovács Vivien, Sohajda Sára, Stenton Vivien, Szabó Fanni, Szokolai Nóra, Várkonyi Krisztina, Várkonyi Kornélia, Van Den Meersschaut Vivien Fanni

Az őszi kézilabda fordulókat a III. korosztályos fiúk zárták, akik Pusztaszabolcson szerepeltek, ahol ismét népes mezőny gyűlt össze: Adony, Nagyvenyim, Rácalmás, Ráckeresztúr, Pusztaszabolcs. Itt sem tudtunk teljes fordulót rendezni, így nem játszottunk minden csapattal. Mi játszottuk az első mérkőzést Rácalmással és 25-13-as győzelmet arattunk. A másik találkozón Adonnyal csaptunk össze, ahol nagy különbséggel, 34-11-re bizonyultunk jobbnak, így bizakodva várhatjuk a tavaszi fordulót. Ebben a korosztályban is a Pusztaszabolcs csapata szerzett még két győzelmet, így itt is velük kell tavasszal megküzdenünk az elsőségért.

Csapatunk tagjai: Árva Csaba, Fülöp Milán, Horváth Zalán, Horváth Zoltán, Kiss Benedek, Kiss Gergely, Kiss László, Kolompár Milán, Sipeki Marcell, Vranyák-Halász Kristóf.

Felkészítő tanáruk: Tóth Tamás.

Büszkék lehetünk gyerekeinkre, ismét hírét vitték iskolánknak a megyében.

KÉPEK