november 2018

Befizetés

2018. december 3-4. (hétfő-kedd)

07:30-09:00 és 14:30-16:00 óráig

a Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztályán

Napközi:
100% – 7350,-Ft
50% – 3675,-Ft

Menza:
100% – 4650,-Ft
50% – 2325,-Ft

Napok száma decemberben: 15 nap.
Napközi: 490 Ft/nap
Menza: 310 Ft/nap

A napközi illetve menza betegség vagy egyéb hiányzás miatti lemondását 9 óráig a 06-30/991-2941 telefonszámon vagy a penzugynv@invitel.hu e-mail címen lehet megtenni.

A napközi illetve menza módosításáról valamint az étkezés lemondásáról (amennyiben következő hónapban már nem kívánják igénybe venni a iskolai étkeztetést) szóló nyilatkozatot kérjük, hogy az előző hónap 25. napjáig szíveskedjenek a penzugynv@invitel.hu címre megküldeni vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztályán leadni.

Iskolánk decemberi programjai

Helyesírási verseny

Mint minden tanévben, az ideiben is meghirdették a határon túli és magyarországi diákok versenyét, a Simonyi Zsigmond Helyesírási Versenyt. A nagy múltra visszatekintő megmérettetésre iskolánk 23 felső tagozatos tanulóját neveztük be, és 21-en írták meg november 21-én, szerdán 14 órakor megrendezett iskolai fordulót. A verseny két részből állt, egy tollbamondásból és egy feladatlapból, melyet minden diákunk legjobb tudása szerint töltött ki. Közülük egy tanulónk, a hatodik évfolyamba járó Kiss Dorottya érte el 93,5 pontot, amely a megyei fordulóra való továbbjutásra jogosítja fel. Büszke vagyok minden tanulónkra, aki a délutánja egy részét áldozta arra, hogy e nívós versenyen megmérettesse magát.

Tóthné Kolmankó Diána

Mesemondó siker

2018. november 23-án, pénteken iskolánkban ismét megrendezésre került a Tankerületi Mesemondó versenyünk. Bogi a 3. évfolyamon egy kínai népmesével nyerte meg a házi fordulót, viszont a tankerületire kerestünk egy másik, hosszabb, és jobban hozzá illő szöveget. A választásunk Mihail Pljackovszkij meséjére, A buta oroszlánkölyökre esett. A megmérettetést megelőzően versenyt futottunk az idővel, a szülőkkel karöltve finomítottuk a mese apró részleteit. Így nagy várakozással indultunk neki a pénteki napnak. A délután folyamán Bogi magabiztosan, sajátos előadásmódjával varázsolta el a zsűrit, így már nyugodtabban vártuk az eredményt. Bernáth Boglárka a harmadikosok mezőnyében a második helyezést érte el.

Gratulálunk!

Felkészítő tanár: Szalavics Eszter

Gyárlátogatás a Vasműben

Pályaválasztás keretében ellátogathattunk a Dunaferr tanműhelyébe. Rövid tájékoztató után megnézhettük a Dunai Vasműt (Dunaferr, Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.), mely az ország legnagyobb kohászati-gépészeti komplexuma, Dunaújváros legnagyobb munkaadója.

Érdekesek voltak a gépezetek, különleges dolgokat meséltek az öntésről. Sisakokkal, védőszemüvegekkel és kisrádióval felszerelve megnéztük a nyersvas majd az acél előállításának folyamatát. Hatalmas a Vasmű, sokat sétáltunk a részlegek között.

A gyárlátogatás nagyon érdekes volt mindenki számára, mert élőben nézhettünk „óriási csillagszórót” és a „láva fortyogását”.

Borbás Luca 8. b

Tankerületi mesemondó verseny

2018. november 23-án hagyományainkhoz híven immáron 24. alkalommal került megrendezésre tankerületi mesemondó versenyünk. Tizenkettő település tizenhét iskolájának (Adony, Besnyő, Daruszentmiklós, Előszállás, Hantos, Iváncsa, Mezőfalva, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs, Rácalmás, Dunaújváros: Arany János Ált. Isk., Dózsa Gy. Ált. Isk., Széchenyi István Gimn., Vasvári P. Ált. Isk., Gárdonyi G. Ált. Isk., Szilágyi E. Ált. Isk., Móricz Zs. Ált Isk.) alsó és felső tagozatos 60 tanulóját köszöntöttük nálunk itt Nagyvenyimen.

A gyerekek ezen a délutánon elröpítettek minket a mesék varázslatos világába. Nagy örömmel hallgattuk, hiszen mi is újra élhettük a gyermeki csodákat, képzeleteket, álmokat. Köszönjük a színvonalas mesélést, a kollégáknak és szülőknek a felkészítést!

Eredmények:

1.évfolyam

  1. hely Lenhardt Krisztián (Dózsa György Ált. Isk.)
  2. hely Reichardt Áron(Előszállás)
  3. hely Kaszás Kristóf (Nagyvenyim)

3. évfolyam

  1. hely Somogyi Angelika (Gárdonyi Géza Ált. Isk.)
  2. hely Bernáth Boglárka (Nagyvenyim)
  3. hely Lantos Csenge (Dózsa György Ált. Isk.)

5. – 6. évfolyam

  1. hely Takács Hanna (Mezőfalva)
  2. hely Rauf Péter Pál (Nagyvenyim)
  3. hely Komáromi Izabel (Nagyvenyim)
2.évfolyam

  1. hely Pribitek Ármin (Nagyvenyim)
  2. hely Kovács Nikolett (Előszállás)
  3. hely Nagy Orsolya (Vasvári Pál  Ált.Isk.)

4. évfolyam

  1. hely Gyönyörű Nimród (Pusztaszabolcs)
  2. hely Stadler Csongor (Előszállás)
  3. hely Rádi Zsombor (Adony)

7. – 8. évfolyam

  1. hely Hujber Fanni (Pusztaszabolcs)
  2. hely Nagy Ádám (Széchenyi István Gimn.)
  3. hely Kvassay Fanni (Nagyvenyim)

KÉPEK

Gratulálunk!

Továbbtanulási tájékoztató

2018. november 19-én Pályaválasztási szülői értekezletet tartottunk iskolánkban. Idén is szinte az összes dunaújvárosi középiskola képviseltette magát. Fontos ez a délután mindenkinek. A gyerekeknek, mert érzik, most tényleg ők vannak a középpontban. Fontos a szülőknek is, hiszen itt az alkalom, hogy megerősödjön bizalmuk a választott középiskolában, vagy ha még nem döntöttek, most lehetőségük legyen a választásra. A középiskolák pedig igyekeznek meggyőzni a szülőket és a gyerekeket, miért éppen őket válasszák a pályaválasztó diákok. Bemutatkozott a Széchenyi Gimnázium, a Bánki, a Dunaferr, a Kereskedelmi, a Hild, a Lorántffy és a Rudas középiskolák. Az intézmények igazgatói, igazgató-helyettesei elmondták, milyen fontos az, hogy a gyerekek komolyan gondolkodjanak el, milyen munkát végeznének szívesen, és ennek megfelelően válasszanak iskolát, mert a változtatás már nagyon nehéz lehet. Bemutatták azokat a lehetőségeket, melyeket iskolájuk biztosít az őket választó diákoknak. Felhívták a figyelmet az érettségi utáni továbbtanulási lehetőségekre is. Tájékoztatták a szülőket és a gyerekeket az iskola elvégzése utáni elhelyezkedési lehetőségekről is. Reméljük, ez a rendezvényünk segít meghozni azt a fontos döntést, mely előtt nyolcadikos diákjaink és szüleik állnak.

Gere Szilvia 8.b osztályfőnök

Túra

2018. november 10-én ismét egy fergeteges napot tölthettek együtt azok a diákok, aki a túrázás mellett döntöttek. Reggel 8 órás indulással, busszal utaztunk Mórra. Itt két túra vette kezdetét, egy hosszabb a felsősöknek és egy barátságosabb, rövidebb az alsósok számára. A rövid túra útvonala Csókakőtől Csákberényig 9km/310m szintemelkedéssel, ehhez hozzá társul az 1.5km-es séta Móron. Huszonöt résztvevővel indult a túra. A hosszabb útvonal a Móri városnézés után, Csókakövön át Csákberényig 15.4km/680m szintemelkedéssel járt, mely huszonhét résztvevővel indult el. A mintegy negyven tanuló több pedagógussal és kísérő szülővel együtt élvezhette a jó időt, gyönyörködhetett az ősz színeiben, a táj szépségében.

Túravezetők: Czimmer Éva és Németh László.

A túrát az Erdőjárók Klubja Természetbarát Egyesület szervezi, illetve az utazást a KINE BAU KFT. (Nemes Zoltán) és a SUNSET SMART KFT. (Kuminka József) támogatásával  tudtuk ilyen olcsón megoldani!

KÉPEK

Molnár Tünde

Házi mesemondó versenyeredmények

1.évfolyam

  1. hely  Kaszás Kristóf
  2. hely Pinke Zalán
  3. hely  Szomor Roland

2. évfolyam

  1. hely  Pribitek Ármin, Hanol Zita
  2. hely  Lantai Panna, Szőke Luca Gabriella
  3. hely  Fister Kamilla Flóra

3. évfolyam

  1. hely  Bernáth Boglárka
  2. hely  Birgány Virág
  3. hely  Fábián Vince

4. évfolyam

  1. hely  Pados Attila
  2. hely  Mózes Dominik
  3. hely  Pillman Gréta

5. évfolyam

  1. hely  Rauf Péter Pál
  2. hely  Badacsonyi Flóra
  3. hely  Balogh Mátyás

6. évfolyam

  1. hely  Komáromi Izabel
  2. hely  Wágner Lili
  3. hely  Németh Mária

7. – 8. évfolyam

  1. hely  Kvassay Fanni, Popovics Veronika
  2. hely  Hajnal Anna
  3. hely  Elség Eszter

KÉPEK

Gratulálunk nektek!