október 2022

Állatok világnapja

2022. október 4-én tartja a világ az állatok napját. A figyelem minden vadonélő és háztáji állatokra szegeződik. Fontos kiemelni a segítségre szoruló élőlényeket, és a legkisebb jótettek is számítanak egy-egy állat sorsában.
Iskolánk idén két akciót hajtott végre ez alkalomból. Az egyik, hogy az Első Magyar Állatjogi Alapítvány számára adományokat gyűjtöttünk. Tevékenysége az alapítványnak valós, nem látszat intézkedés, hiszen a baracsi menhelyükön közel 100 kutya található, akár örökbefogadásra várva. A menhelyről a honlapjukon és a facebookon is lehet olvasni és informálódni (http://www.emaa.hu/ és https://www.facebook.com/profile.php?id=100068417449140).
Létai Attila nagy örömmel vette az alapítvány nevében, hogy őket választotta az iskolánk és jó szívvel köszöni az adomány tápokat és takarókat. Az átvételkor olyan gyermekekkel készült közös fotó, akik felajánlásaikat gyűjtöttük össze.

A másik kezdeményezésünk egy kiállítás volt alsós rajz szakkörös diákjaink és az Nefelejcs Óvoda ovisaival. A kedves és aranyos állatok ábrázolásáért okleveleket adtunk át. Szerettük volna ezzel a közös alkotási lehetőséggel a helyi intézmények kapcsolatát ápolni és az ovódás gyermekekben jó érzést kialakítani az iskolánk iránt.

További képek:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.799716571416815&type=3

Október 1. Zenei világnap

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét A Zene Világnapja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.
Ebből az alkalomból kiállítást rendeztünk be iskolánk aulájában, ahol a magyar népi hangszerekről láthattak egy kis összefoglalót a gyerekek. A rendszerező plakátok mellett hangszereket is kiállítottunk, melyeket ki is próbálhattak a gyerekek.
Az 1.a osztályos gyerekek pedig hangfürdő foglalkozáson vehettek részt.

További képek:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.800328871355585&type=3