március 2023

Vicces frizura nap

2023. március 31-én az iskolánk Diákönkormányzata Vicces frizura napot hirdetett az április 1-jéhez kapcsolódó tréfálódás helyett. Akik szokatlan és kreatív hajkölteménnyel készültek, azok számára a DÖK csokis ostyát adott jutalmul. Gratuláció jár a szülőknek és a bevállalós gyerekeknek! Jó érzéssel töltötte el a diákokat, hogy a kezdeményezéshez iskolánk pedagógusai és dolgozói is csatlakoztak. Bízunk abban, hogy jövőre még többen próbálkoznak meglepő frizurával. A délelőttről egy kis vizuális betekintés is készült.

További képek itt: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.935276254527512&type=3

Tájékoztató az elsős beiratkozással kapcsolatban

Szülői tájékoztató 2023

Petőfi 200

2023. március 29-én a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola Petőfi 200 című tankerületi rajzpályázaton sikeresen szerepeltek diákjaink. Felső tagozatosok kategóriájában I. helyet Major Zsófia (5.a), 2. helyet Zalai Emese (6.a) és 3. helyet Vizi Nóra (5.a) tanulóink nyerték el. A többi pályázó emléklapot kapott, valamint a beküldött alkotások egy részét kiállították az iskola aulájában. Hivatalos díjátadó ünnepség nem volt, azonban személyesen az intézményvezetőjétől, Árvai Gyöngyitől és a szervező rajztanártól, Juhász Veronikától vehették át a díjakat a gyerekek szerda délután. A pályázókat a felső tagozatos rajzszakkör diákjai kísérték el, hogy visszafelé úton az MMK Galériában is megtekinthessék közösen az aktuális kiállítást. Gratulálunk a nyerteseknek és a résztvevőknek!

További képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.935308297857641&type=3

Hősképző

A Nagyvenyimi vöröskereszt alapszervezet HŐSKÉPZŐT (életmentés)tartott a Kossuth Lajos általános iskola ötödik, és hatodik évfolyamnak, nagyon felkészültek voltak a kis Hőseink! Köszönjük Viola János kollégának is a segítséget. Büszkék vagyunk rátok!

Év madara rajzpályázat

2023. március 24-én tartotta kiállítás megnyitóját a  a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az „Év madara – Barkóscinege” országos rajzpályázatára beküldött alkotásokból a Hegyvidéki Kulturális Szalonban Budapesten. A rendkívüli népszerű pályázatra 5000 pályamű közül a legkiválóbb 100 alkotás közé került Vizi Nóra (5.a) és Sábics Kitti Maja (3.b) rajza. Az iskolánkból kiemelt alkotókon túl a többiek pályamunkája is különleges és egyedi szemléletű rajzok a barkóscinegéről A  diákok a rajzszakkörön készültek fel a megmérettetésre. Nagyon büszkék vagyunk az eredményre!

További képek itt: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.935305161191288&type=3

Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI szavalóverseny

2023. március: Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI utazóhálózata által szervezett tankerületi szintű, online szavalóverseny.
Összesen 4 tanuló vett részt a versenyen.
3. évfolyam: Pukli Zoé III. helyezett lett.
5. évfolyam: Gárel Benedek Bence, Szabó Benjamin, Váradi Achillesz
Büszkék vagyunk a versenyzőkre!

Előadás az internet veszélyeiről

SNI matematika verseny

2023. február: Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI utazóhálózata által szervezett tankerületi szintű, levelező matematika verseny.
Összesen 10 tanuló vett részt a versenyen.
Az iskola tanulóinak eredményei:
4. évfolyam: 1. helyezett: Tóth Attila
5. évfolyam: 1. helyezett: Váradi Achillesz
8. évfolyam: 1. helyezett: Babecz Máté
További résztvevők: Szili Attila, Kamondy Bálint, Szabó Benjamin, Gárel Bence, Bokor Benedek, Almási Árpád, Beró Kristóf
Nagyon büszke vagyok mindenkire!

Kriszta néni

Pénz7

A PÉNZ7 2023. március 4-8. között a nyolcadik alkalommal került megrendezésre. Ebben a tanévben a témahét kiemelt pénzügyi témaköre a „Korszerű pénzkezelés és pénzügyi biztonság a kibertérben”, Iskolánk felsős tanulói egy-egy rendhagyó pénzügyi órán vettek részt. Megismerkedtek a megtakarítása fontosságával a korszerű pénzkezelés lehetőségeivel és kiemelt figyelmet szenteltünk pénzügyi biztonságra. Sok érdekességeket tudtak meg a pénzügyi kibertérről, és annak biztonságának fontosságáról.
Az alsós kisdiákokkal a témahéten a pénz fontosságáról beszélgetünk. Velük egy perselyt készítettünk pár papír pénztallérral, melyet nagyon ügyesen ki is tudtak színezni.
Képek az eseményről:

Életmentés rajzpályázat

2023. március 7-én a Nagyvenyimi Vöröskereszt Alapszervezete képviseletében Herbert Ildikó adta át a díjakat az iskolánkban,  mert  rajzpályázatot hirdettek Életmentés címmel kizárólag nagyvenyimi nagycsoportos óvodásoknak és első osztályos diákoknak. A nem éppen könnyű témában nagyszerű alkotásokat sikerült létrehozni a gyerekeknek, amelyben leginkább az önzetlen véradás életmentő fontossága és a mentőautók segítsége jelent meg. Az 1. helyezett Simon Lilien Seron (1.b), 2. helyezett Mosonyi Melinda (1.b) és 3. helyezett Győri Heléna (1.a) lettek, míg a többi pályázó gyermek emléklapot kapott a rajzaikért. A Palágyi József Művelődési Háznak köszönhetően üveges kiállítóterében két héten át megtekinthetőek voltak a rajzok. Felkészítő és közreműködő tanáruk Császár Mónika Ilona volt. Nagyon örülünk a gyerekek sikereinek!

További képek itt: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.935280187860452&type=3