február 2024

Hősképző

Iskolánk 4. osztályos tanulói részt vettek a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtást népszerűsítő programján, a Hősképzőn. Köszönjük a Nagyvenyimi vöröskereszt alapszervezet munkatársainak a lehetőséget!

Matematika versenyeredmények

2024. februárjában 14 vállalkozó szellemű tanulónk vett részt tankerületi matematika versenyen (levelezős formában), amit a Móra Ferenc Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, EGYMI szervezett. Nagyon szép eredményt értek el a gyerekek, ami a matematikát tanító kollégák profizmusát mutatja!
2. évfolyamos kategória:
I. helyezett Surányi Norbert
II. helyezett Lakatos Ármin
III. helyezett Kaszás Ádám
3. évfolyam: II. helyezett Katona Mara Panna
4. évfolyam: I. helyezett Gál Noel Dylan
5. évfolyam: III. helyezett Pethes Zalán
7. évfolyam: II. helyezett Almási Árpád és Bokor Benedek
További versenyzők: Szabó Maximilian Brendon, Szili Attila, Pukli Zoé, Kamondy Bálint, Szabó Benjamin Dominik, Gárel Bence
____
Markóthné Herdics Krisztina
-a fotón nem mindenki szerepel-

Téli madáretetés

Téli madáretetés
Iskolánkban hagyomány, hogy a téli hónapokban folyamatosan ellátjuk a madarakat eleséggel. Ehhez a kezdeményezéshez immáron minden osztály csatlakozott és saját készítésű madáretetőbe helyezte az eleségeket, amelyeket az udvaron lévő fák ágaira lógattunk fel. Az eleség sok finomságot tartalmaz: fekete napraforgót, csíkos napraforgót, búzát, árpát, cirkot, zabot, repcét.
A madarak hasznos állatok, sőt, mindennapi életünket is szebbé teszik látványukkal, csiripelésükkel. Védjük, óvjuk, becsüljük meg őket!