2017/2018 – 3B

 

osztályfőnökök:

   

Koncz Magdolna és Tankó Judit

osztálynévsor:

Beró Kristóf Zoltán
Dobai Balázs István
Domján Gábor
Góczán Dorina
Györe Levente
Győrfi Petra Zita
Hajnal Bálint
Hengl Panna
Hlavacskó Laura Afrodité
Horváth Milán Béla
Kvassay Zoltán
Lakatos Gergő
Lakatos Zsombor
Nagy István Zoltán
Pados Attila Botond
Szántó Dorina Jázmin
Szántó Veronika Szófia
Szücs Dóra
Tóth Zalán Benjamin

Ilyenek voltunk – képek

Koncz Magdolna

Üdvözlöm a leendő első osztályosokat és szüleiket!
Születésem óta Nagyvenyimen élek. Természetesen a Nagyvenyimi Általános Iskolába jártam, ahol eldöntöttem: gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karán elvégeztem az ifjúságsegítő szakot. 2013-ban végeztem a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karán testnevelés műveltségterületen. Még ebben az évben (2013-14. tanév) kezdtem el dolgozni a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolában. Jelenleg a 2. osztályosok tanító nénijeként végzem a munkám, ahol betekintést nyertem az egész napos oktatásba, és rengeteg hasznos dolgot sajátítottam el, amit a leendő első osztályosok tanításában hasznosítani szeretnék.
Nagy öröm számomra, hogy jövőre ismét elsősöket taníthatok, hiszen egy tanító számára
ez a legszebb, és egyben a legnagyobb kihívás is.
Igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen az óvoda és iskola közötti átmenet, hogy a gyerekek szívesen jöjjenek iskolába. Arra szeretném tanítani a gyerekeket, hogy önmagáért élvezzék a tanulást, ne csak azért, hogy jó jegyeket kapjanak, hiszen azok a gyerekek, akik élvezik a kihívások legyőzését, felnőtt életükben is keresni fogják a kihívást jelentő helyzeteket.
Nagyobb valószínűséggel ragadnak meg új lehetőségeket, keresnek új módszereket,
dolgoznak olyan feladatokon, amelyeknek nincs egyértelmű megoldása, és ösztönöznek másokat arra, hogy nehéz problémákon dolgozzanak. Előnyben részesítem azokat a feladatokat, melyek a gyerek logikus gondolkodásának kialakulását segítik. Továbbá elengedhetetlen dolognak tartom a tanítás során a különböző mozgásos feladatokat, és a gyerekek folyamatos motiválását, mellyel érdeklődésüket felkelthetem különböző tantárgyak iránt.
Célom, hogy nyugodt és boldog légkört alakítsak ki az osztályban, hogy a gyerek az iskolában jól érezze magát, társaival szemben nyitott és toleráns legyen. Minden gyerek másban tehetséges, ezt a területet szeretném felfedezni, kibontakoztatni, erősíteni. A dicséret segít abban, hogy a gyerek egy pozitív és a valóságnak megfelelő énképet alakítson ki, mely erősíti önbizalmát. Egy pedagógus elengedhetetlen ismérvei a feltétel nélküli elfogadás, empátia és a lendületesség.
Hitvallásom, elfogadni és szeretni a gyereket teljes egészében. Szeretettel, izgalommal,
hatalmas lelkesedéssel várom a leendő első osztályosokat, akikkel együtt fedezzük majd fel a betűk és számok világát!

„…A tanulás nem kötelesség, nem a szabadság korlátozása, hanem kaland, és olyan hatalmas szabadság kulcsa, amelyről korábban nem is álmodtak”
Pam Brown

„A tanuló ne gondolatokat, hanem gondolkozni tanuljon.”
Immanuel Kant

GYEREKSZÁJ

Magdi néni kedves, aranyos és jószívű.
Marosi Valentina, Wágner Lili, Komáromi Izabel 2.b

Szeretek vele tanulni, mert mindig vidám. Technika órákon mindig különleges dolgokat talál ki.
Kuminka Zsófia 2.b

Azért jó a Magdi néni, mert önálló tanulás után megengedi, hogy csendben rajzoljunk.
Peterdi Botond 2.b