Tehetségpont

tehetsegpont

Iskolánkat 1955-ben alapították, Nagyvenyim egyetlen iskolája. A falu központjában elhelyezkedő modern épületben tanulhatnak az idejáró diákok. A jól karbantartott épületben tizenkettő tanterem várja a gyerekeket. Hatalmas tornatermünkben délelőtt testnevelés órák folynak, délután iskolai sportkörök, esténként pedig, a község mozogni vágyó lakosai vehetik birtokukba. Az iskolával közös épületben helyezkedik el a művelődési ház és a könyvtár is.

 • Iskolai munkánkat a stabilitás és a rugalmasság határozza meg. Gyorsan változó világunkban is ragaszkodunk az állandó értékekhez: a nyugodt, kiegyensúlyozott munkához, a rendhez, a fegyelemhez, a hagyományok tiszteletéhez. Ugyanakkor nyitottak is vagyunk az új elvárások felé, átalakítjuk és megváltoztatjuk azokat a folyamatokat, amelyek nem hozzák meg a várt eredményt.
 • Tantestületünk alapszemlélete, hogy a biztos alapismeretek mellett tanulóinkat konstruktív életvezetésre készítsük fel, és az általános iskola nyolc éve legyen számukra a boldog ifjúság színtere.
 • Integrált oktatásban törekszünk az egyéni képzés biztosítására, differenciálás segítségével a tehetséggondozásra illetve felzárkóztatásra.
 • Nyugodt szívvel engedjük diákjainkat a középiskolákba, tanulóink 70%-a évek óta gimnáziumban és szakközépiskolában tanul tovább.
 • Nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományaink ápolására: túrázunk, iskolai énekkarunk a községi ünnepélyek rendszeres szereplője és szervezője. Fontos szerepet játszanak életünkben az együtt kialakított és hagyományokon alapuló programjaink: az iskolakirándulás, Kossuth-nap, Valentin-nap, Gyereknap, Bolondballagás, sulipóló átadása, az iskolazászló és a kupák.

Tevékenységeink hatóköre az intézmény. Célunk a tanulók, a pedagógusok és a szülők bevonása a közös tevékenységekbe. Fontos a község és a térség iskoláival, intézményeivel, tehetségeivel való kapcsolattartás.

 • Tehetségeink azonosításában számítunk a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és a baracsi Széchényi Zsigmond Általános Iskola, mint tehetségpontok szakértelmére.
 • Felkutatásukban számítunk a szülők és a községben működő szervezetek támogatására.
 • A tehetségek gondozásában elvárjuk pedagógusaink együttműködését.
 • Együttműködési megállapodásunk van a Szent Bernát Arborétummal, a Faluszépítők Egyesületével, az Aranydaru Nyugdíjas Klubbal és az Erdőjárók Egyesületével.
 • Számítunk a dunaújvárosi középiskolákra tehetségeink továbbgondozásában.
 • A rendezvények szervezése, a versenyeztetés szükségessé teszik a pedagógusok továbbképzését, a megyei és az országos szervezetekkel való kapcsolatfelvételt és kapcsolattartást.

Venyimi Szöcskék

 

 

Tisztelt Kundra Lászlóné!

Örömmel értesítem, hogy a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács illetékes szakmai bizottsága a Tehetségpont működési kérelmüket elfogadta, amihez ezúton gratulálok.
Tájékoztatom, hogy dokumentumaikon mostantól jogosultak használni mind a „Regisztrált Tehetségpont” megjelölést, mind a Tanács által a Tehetségpontok részére készített logót. Egyúttal jelzem, hogy a hozzánk beküldött regisztrációs lapon megadott adatok a hozzájárulások szerint rövidesen felkerülnek a honlapunkra is:www.tehetseg.hu/tehetsegpontok. A Tehetségpont azonosítószáma TP 121 001 390, pályázatok beadása esetén kérjük, ezt használják!
A regisztrációt követően üdvözöljük Önöket a Tehetségpontok egyre bővülő családjában és egyben ösztönözzük arra, hogy mielőbb vegyék fel a kapcsolatot a környezetükben és/vagy a hasonló tehetségsegítő területen működő többi Tehetségponttal. Ez nélkülözhetetlen lépés a Tehetségpontok ésszerű hálózati együttműködésének, illetve a jó tapasztalatok átvételének megalapozásához. A kapcsolatépítéshez segítséget nyújt a regisztrált Tehetségpontok fenti honlapon található keresőrendszere.
Mint ahogy Önök előtt is ismert, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács, illetve a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) a Géniusz Programot követően – egy újabb sikeres pályázat eredményeként – megkezdte a Tehetséghidak Program megvalósítását. A Tehetséghidak Program fő célja, hogy a Géniusz Programban kiépített és azóta is bővülő Tehetségpont-hálózat segítségével a tehetséges fiatalok érdekében és közreműködésével „hidakat”, azaz gördülékeny átmeneteket és szakmai kapcsolatokat építsen az érdekelt intézmények és az érintett társadalmi szereplők között.
A Tehetséghidak Programról a tehetseghidak.hu honlapon, illetve a MATEHETSZ munkatársaitól lehet bővebben tájékozódni. Érdeklődő partnereink külön kérhetik rendszeres hírlevelünket a www.tehetseg.hu-n. Kérem, erre Ön is hívja fel a figyelmet a saját szakmai partnerei és a potenciális érdeklődő ismerősei körében.
Végül további szakmai sikereket kívánok tehetségsegítő munkájukban.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács nevében üdvözlettel
Budapest, 2014-01-20
Rajnai Gábor sk.