Eredmények 2012/2013

Papírgyűjtés – 2013. április 16.

 A tavaszi papírgyűjtés nagyon jól sikerült, a következő eredmény született:

Körzeti verseny – Baracs – szépírás, szépkiejtési – 2013. április 25.

A baracsi iskola névadója, Széchenyi Zsigmond tiszteletére minden évben sulihetet tart, melyen megrendezi a szépírás és szépkiejtési versenyt. Szeretünk részt venni ezeken az alkalmakon. Most is szép délutánt töltöttünk el és jól éreztük magukat.

Szépíróink és  eredményei:

  • Sipos Dorottya 1.a – bronz minősítés
  • Rácz Fanni 2. o. – ezüst minősítés
  • Pók Viktória 3. b – ezüst minősítés
  • Horváth Petra 4. o. – ezüst minősítés

Szépkiejtési verseny résztvevői és eredményeik:

  • Kvassay Fanni 1. b – II, helyezés
  • Borbás Luca 2. o. – emléklap
  • Tóth Levente 3. a – III. helyezés
  • Szabados Zalán 4. o. – II, helyezés

Körzeti verseny – Dunaújv. – elsősegélynyújtás – 2013. április 18. –képek

 Elsősegélynyújtó-versenyt rendeztek a város és városkörnyék általános és középiskolásai számára. A nagyon nehéz, de tanulságos versenyen ismét nagyszerűen helytállt a Kiss házaspár által felkészített általános iskolás és volt tanítványokból álló középiskolás csapatunk. A Zsiger Georgina, Kállai Árpád, Szentesi Zoltán, Rakonczai Tamás, Újvári Dávid alkotta 8. osztályos csapatunk a második helyezést szerezte meg. Volt általános iskolásaink, akik már jócskán középiskolássá cseperedtek szintén elindultak Kossuth Iskola neve alatt a középiskolások között, és a harmadik helyen végezetek. A csapat tagjai: Horváth Mátyás, Szabó Attila, Müller Tibor, Lovászi Tamás és Cziczinger Zsófia. Felkészítő tanáraik: Kiss Péter és Kissné Fetth Mária.  Büszkék vagyunk mindkét csapatunkra.

Költészet napi versmondó versenyek – Dunaújváros, Mezőfalva – 2013. 04. 11.

2013. április 11-én Dunaújvárosban és Mezőfalván is rendeztek versmondó versenyeket, melyeken tanulóink is részt vettek.
Dunaújvárosban a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a 4. osztályosok versenyeztek, ahol Szabados Zalán képviselte iskolánkat, a részvételéért Pegazus díjat kapott.
A Vasvári Pál Általános Iskolában 1-3. osztályosok versenye volt. Itt Kvassay Fanni és Tóth Réka Anna képviselte az első osztályosokat, Melkvi Nikol és Pirgi Dávid a másodikosokat és Simon Bence és Szabó Bence a harmadikosokat. Szabó Bence 3. a osztályos tanulónk II. helyezést ért el, a többiek emléklapot kaptak.
Mezőfalván 1-4.évfolyamon mutatták meg tudásukat tanulóink. Horváth Krisztina 1.a, Popovics Veronika 2. o., Rauf Csenge Réka 3.a, Gyetvai Emese 4. o. képviselte iskolánkat, emléklapokkal tértek haza. Jó hangulatban teltek ezek a versenyek.

Város és városkörnyéki verseny – Dunaújváros – biológia – 2012. március 23. – képek

A Széchényi gimnázium minden évben várja a természetet, a biológiát szerető diákokat a Kisbiológusok találkozójára. Az idei évben népes csapattal indultunk. Zsiger Georgina, Dobolán Gergő, Nagy Viktória, Hudi Boglárka, Gyurákovits Alex, Elek Botond, Kiss András. A zsűri Kiss András 6. osztályos tanuló előadását különdíjban részesítette. Felkészítő tanára: Kissné Fetth Mária.

Körzeti verseny – Adony – mezei futóverseny – 2012. március 12. –képek

Iskolánk tanulói közül 40-en mezei futóversenyen vették részt Adonyban. Szerencsére az idő is kegyes volt a versenyzőkhöz. Bár ügyesen versenyeztek a tanulók, kiemelkedő eredményt csak a II. korcsoportos fiúk értek el. A csapat tagjai: Tóth Levente, Németh Kristóf, Szabó Soma, Gál János, Horváth Ádám, Kincses Martin. Egyéniben Szabó Noémi nevét kell kiemelni, aki negyedik helyen végzett.
Felkészítő tanárok: Budai Árpádné és Czimmer Éva.

Háziverseny – matematika – 2013. február 28. – képek

 Játékos matematika versenyt szerveztünk felső tagozatos diákjaink számára. Tanulóink csapatban mérték össze erejüket. A jó hangulatú versenyt a 6. osztályosok csapata nyerte. A csapat tagjai: Pokornyi Petra, Simon Csilla, Balogh Dzsesszika. Felkészítő tanáraik: Czimmer Éva és Kiss Zoltánné.

Körzeti verseny – Kisapostag – mesemondás – 2013. február 21.

 2013. február 21-én Kisapostagra mentünk mesemondó versenyre. Soha nem jártunk még ennek a környező településnek az iskolájában. Nagy örömünkre első versenyünkön Fülöp Milán 1. a osztályos tanuló és Sohajda Sára 3. b osztályos tanuló I. helyezést ért el, Baranyai Kata 4. o. tanulónkat megdicsérték szép mesemondásáért.

Házi verseny – versmondó verseny – 2013. február 18. – képek

Ebben a tanévben is megrendeztük a házi versmondó versenyünket, mely ismét nagyon népszerű volt, hiszen 96 alsós tanuló örvendeztetett meg minket versével. Már pénteken, február 15-én az osztályokban selejtezőket tartottunk, így hétfőn a legjobbak mérhették össze tudásukat.11 első helyezést, 17 második helyezést és 13 harmadik helyezést osztott ki az alsós nevelőkből álló zsűri. Sok szülő, nagyszülő megtisztelt minket jelenlétével és szerintünk Ők is nagyon élvezték a gyerekek előadását.

I. helyezettek:
Horváth Krisztina 1.a
Kvassay Fanni 1.b
Tóth Réka Anna 1.a
Melkvi Nikol 2. o.
Pirgi Dávid 2. o.
Popovics Vera 2.o.
Rauf Csenge Réka 3.a
Sohajda Sára 3.b
Szabó Bence 3.a
Gyetvai Emese 4.o.
Petrányi Bálint 4.o.
II. helyezettek:
Kiss Gergő 1.b
Papp Angelika 1.b
Berczi Melinda 2.o.
Gyurákovics Hanna 2.o.
Horváth Eszter 2. o.
Jakab Mira 2. o.
Elek Judit 3.b
Jonkl Csenge 3.b
Kiss Sarolta 3.a
Papp Melani Flóra 3.b
Pók Viktória 3.b
Simon Bence 3.a
Szabó Zoltán 3.a
Tóth Levente 3.b
Baranyai Kata 4.o.
Szabados Zalán 4.o.
Szabó Noémi 4.o.
III. helyezettek:
Czompó Dániel 1.a
Surján László 1.b
Vranyák-Halász Kristóf 1.b
Borbás Luca 2. o.
Horváth Vivien 2.o.
Rácz Fanni 2.o.
Radó László 2.o.
Varga Vanda 2.o.
Horváth Norbert 3.a
Németh Kristóf 3.a
Pók Alexandra 3.a
Szabó Soma 4.o.
Varga Nóra 4.o.

Város és városkörnyéki verseny – Dújv. – biológia -2012. dec. 10. 

 A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola minden évben megrendezi az Egészséges életmód című vetélkedőt a környék nyolcadikosainak.  Lányaink: Marczona Luca, Kováts Andrea, Horváth Tamara és Zsiger Georgina második helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Kissné Fett Mária.

Város és városkörnyéki – Dunaújváros – angol -2012. december 05.

 2012.december 05-én a Petőfi Sándor Általános Iskola által megrendezett játékos Mikulás napja előtti angol versenyen vettünk rész, két 4.osztályos csapattal. Nagyon kellemes délutánt tölthettek el a gyerekek, a szórakoztató feladatok által sok új ismeretre tettek szert.
Eredményesen oldották meg a feladatokat, hiszen az egyik csapatunk: Hekele Dóra, Petrányi Bálint és Szabados Zalán II. helyezést ért el. A másik csapatunk, melynek tagjai Baranyai Kata, Sipos Dávis és Szabó Soma volt, IV. helyezést értek el.
Gratulálunk!

Körzeti verseny – Nagyvenyim – footsal – 2012. november 23. – képek

2012 november 23-án pénteken fiú footsal tornát rendeztünk iskolánkban a 7. és 8. osztályos fiúknak. A mi csapatunkon kívül Perkátáról és Kulcsról is érkezett csapat. Nagyon izgalmas mérkőzéseket tekinthetett meg, aki eljött szurkolni a fiúknak. A mérkőzéseken a következő eredmények születtek:

  • Kulcs – Perkáta 1:15,
  • Perkáta – Nagyvenyim 10:5,
  • Kulcs- Nagyvenyim 9:15.

A fiúk becsületesen küzdöttek és ügyesen játszottak, ezúton is szeretnénk gratulálni nekik!
Csapatunk tagjai: Ráthgéber László, Kállai Árpád, Bodor Zsolt, Kókány Bence, Rakonczai Tamás, Szecsei Ferenc, Darab Dániel, Fülöp Csaba.
Csapat vezetője: Boromiszáné Gelencsér Erika

Körzeti verseny – Nagyvenyim – történelem – 2012. november 23. –képek

Ebben a tanévben is nagy előkészületek előzték meg immár ötödször megrendezett körzeti történelem versenyünket.
A csapatok bemutatkozó előadásainak jóvoltából időutazást tehettünk az elmúlt olimpiák versenyeibe. Tanúi lehettünk birkózók, szinkronúszók, triatlonozók, kajakozók, bokszolók humorral fűszerezett pantomimes játékainak, melyek az egész délután hangulatát megalapozták.
Színes feladatokkal készültünk, melyben a gyerekek kirakót rakhattak ki, tölthettek ki totót és szövegértés feladatlapot az ókori olimpiákról, játszhattak „olimpiai arcképrablót”, válaszolhattak érdekes kérdésekre és olimpiai kabalák ismeretében is bizonyíthatták tudásukat.
A versenyen elindult csapatok mindegyike győztes, hiszen egy kellemes délutánt kalandozhattunk Csollány Szilveszter, Gyurta Dániel, Egerszegi Krisztina társaságában.
Reméljük, mindenki jól érezte magát iskolánkban és jövőre is a vendégünk lesz.

Az eredmények:

  I. helyezés: Mezőfalva
II. helyezés: Iváncsa
III. helyezés: Nagyvenyim 1. csapata
IV. helyezés: Ráckeresztúr
V. helyezés: Előszállás
V. helyezés: Nagyvenyim 2. csapata
VI. helyezés: Daruszentmiklós

Nagyvenyimi csapattagok: 1. csapat: Markóth Luca, Fülöp Csaba, Kiss András, Wágner Anna. A 2. csapat tagjai: Ujvári Bence, Pap Milán, Fazekas Csenge, Borbás Csaba. Felkészítő tanáraik és a verseny szervezői: Budai Árpádné és Tóthné Kolmankó Diána.

Városi és városkörnyéki verseny – Dújv. – matematika – 2012. november 20.

November 20-án Rudas Középiskolában vettünk részt a Németh Margit Matematikaversenyen. Rendkívül jó, de egyben nehéz feladatokat kaptunk. A verseny kétfordulós volt. Az első fordulót külön termekben írtuk, sajnos a két venyimi versenyzőt külön terembe ültették. Ebben a fordulóban nyolc feladatot kellett megoldanunk. Voltak benne könnyű és nehéz feladatok. A második fordulóban tízen jutottunk tovább, mivel azonban sok lett a döntetlen, tizenöten kerültek be, beleértve minket is. Ez a forduló már csak két feladatot tartalmazott, azonban ezek nehezek is voltak, ráadásul még le is kellett vezetni. Az eredményhirdetés után a két gimis mögött Rakonczai Tamás a harmadik hellyel büszkélkedhetett. Ujvári Dávid, bár a dobogóra nem jutott fel, remek teljesítményt nyújtott. Felkészítő tanáruk: Kiss Zoltánné.

Körzeti mesemondó verseny – Nagyvenyim – 2012. november 16. –képek

Nagy örömünkre ismét sok kispajtás fogadta el a meghívásunkat a Dunaújváros környéki mesemondó versenyre. Nagyvenyimen már 18. éve rendezünk mesemondóversenyt a körzet általános iskolásainak. Idén 11 településről (Adony, Daruszentmiklós, Előszállás, Iváncsa, Kulcs, Mezőfalva, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs, Rácalmás, Ráckeresztúr) 64 versenyző és sok kísérő szülő, pedagógus érkezett a versenyre. Nagyon jó hangulatú, színvonalas délutánt töltöttünk együtt, ahol öröm volt hallgatónak lenni és látni, hogy öröm mesélni is! Köszönjük a gyerekek színes, élvezetes mesemondását, a felkészítő kollégák és a szülők munkáját. Köszönettel tartozunk a zsűritagoknak is, akik elfogadták meghívásunkat és segítettek a nehezen meghozható döntésekben.
A következő eredmények születtek:

1. osztály:
I. Mudra Gréta Kulcs
II. Kristóf Ágnes Ráckeresztúr
III. Lestár Lizett Iváncsa
III. Szabó Gergely Pusztaszabolcs

2. osztály:
I. Hujber Fanni Pusztaszabolcs
I. Pintér Róbert Perkáta
II. Nagy Lili Panna Rácalmás

3. osztály:
I. Harza Márk Noé Pusztaszabolcs
II. Szabó Bence Nagyvenyim
III. Herczeg Anna Adony
III.Khail il Huzifa Iváncsa

4. osztály:
I. Gárdonyi Réka Mezőfalva
II. Kovács Johanna Iváncsa
III. Szabados Zalán Nagyvenyim5. osztály:
I. Török Enikő Pusztaszabolcs
II. Futó Laura Nagyvenyim
III. Rédli Eszter Iváncsa
III. Nagy Zsófia Pusztaszabolcs

6. osztály:
I. Fazekas Csenge Nagyvenyim
II. Kara Dominik Rácalmás
III. Neichl Noémi Pusztaszabolcs

7. osztály:
I. Juhász Gábor Nagyvenyim
II. Király Karolina Ráckeresztúr
III. Gombita Klaudia Mezőfalva

8. osztály:
I. Borbély Melinda Pusztaszabolcs
II. Czifra Anna Mezőfalva
III. Horváth Gergely Rácalmás

Város és városkörnyéki verseny – Dújv. – természettudomány – 2012. nov. 14.

 Novemberben egy nagyon érdekes komplex természettudományi versenyen vettek részt iskolánk tanulói. A Hrozik Pál, Juhász Gábor, Ujvári Dávid alkotta csapat nem került fel a dobogóra, de nagyon jól helytálltak a Petőfi Sándor Általános Iskolában szervezett versenyen. Felkészítő tanáruk: Kissné Fetth Mária.

Város és városkörnyéki verseny – Dújv. – természettudomány -2012. okt. 17.

 A Bánki Donát Szakközép Iskola évek óta megmérettetésre várja a környék nyolcadikosait, komplex természettudományok témájában. Markóth Luca, Marczona Luca, Zsiger Georgina és Balogh Attila, Ujvári Dávid, Kállai Árpád alkottak egy-egy csapatot ezen a nagyon nehéz versenyen. Felkészítő tanáruk: Kissné Fetth Mária.

Papírgyűjtés – 2012. október 11.

Az őszi papírgyűjtés nagyon jól sikerült, a következő eredmény született:

Város és városkörnyéki vetélkedő – irodalom – Dunaújváros – 2012. október 5.

 Még a 2011/2012. tanévben a dunaújvárosi Gyermekkönyvtár elindított el egy olvasópályázatot, melyen tanulóink is indultak. Az írásbeli fordulók után –melyek nagyon izgalmas kérdéseket tartalmaztak – 2012. szeptember 28-án a gyerekek találkozhattak az íróval, aki mesélt a regény keletkezéséről és a folytatásáról is.

A Kossuth Lajos Általános iskola 6. osztályos csapata – Fazekas Csenge, Kovács Veronika és Kiss András Máté – nagyon szoros versenyben második helyezést ért el a dunaújvárosi József Attila Könyvtár négyfordulós, „A varázslatos Balaton és Helka hercegkisasszony” olvasópályázatán. Az október 5-én megrendezett szóbeli döntőn 12 felsős tanuló mérhette össze tudását Nyulász Péter Helka – A Burok-völgy árnyai című könyvének ismeretéből. A vetélkedő játékos feladatai, villámkérdései izgalmas órát szereztek a döntősöknek, akik jól megérdemelt könyvjutalmakkal térhettek haza. Felkészítő tanáraik:Kissné Ságodi Gyöngyi és Tóthné Kolmankó Diána.

Háziverseny- rajz – környezetismeret – 2012. október 4.

Az Állatok Világnapja alkalmából az alsó tagozatosok számára rajzversenyt (1-2. osztály) és környezetversenyt (3-4. osztály) hirdettünk.Nagy örömünkre 62 tanulónk örvendeztetett meg minket alkotásával, mely rajzok az első emeleti és tetőtéri folyosónkat díszítik. 41 tanulónk 2-3-4-6 fős csapatban dolgozva állatokról szóló projekteket készítettek, melyek iskolánk aulájában tekinthetők meg. Tanulságos, igazán érkékes munkák születtek. Köszönjük, hogy ilyen szépen emlékezhettünk meg e napon a kedvenceinkről.

Országos verseny – Eger – báb – 2012. szeptember 14-15.
A legrangosabb amatőr gyermekbábos rendezvény

A nagyvenyimi iskola Pitypang bábcsoportja szeptember 14-15-én fontos eseményen vett részt, a Gyermekbábosok XIX. Országos Fesztiválján, Egerben. A fesztivál tulajdonképpen egy nagy gála, ahol bár versenyeznek a fellépő csoportok, de lényege a találkozás, a seregszemle. Itt ugyanis már minden produkció színvonalas és különleges, hiszen a megyei seregszemlék legjobbja jut el Egerbe.
Annak ellenére, hogy a bábozás igen drága és munkaigényes műfaj, országszerte népszerű az e korosztállyal foglalkozó szakvezetők körében. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, mert a fesztivál produkciói mind témaválasztásban, mind a különböző bábtechnikák felvonultatásában igen színes és magas színvonalú volt. Kacagtak a  humoros Lackfi darab, a Vitéz László kalandjait felidőző Vásári komédiák jelenetein, meghatódtak a szlovákiai / Tornaaljai/ bábcsoport balladai szépségű előadásán.
Iskolánk gyermekei Fésűs Éva meséjének feldolgozását, A kacorlaki macskák címmel adták elő. Hagyományos paravánnal, kesztyűsbábokkal. Csoportvezetőjük Batha Józsefné, Márti néni készítette a forgatókönyvet, a díszleteket és a kedves bábokat.
Fazekas Csenge, Futó Laura, Lakatos Debreczeni Lívia, Balogh Dzsesszika, Weibel Krisztián, Molnár Fanni, Tompai Viktória, Pokornyi Petra, Szabados Zalán, Lesi Klaudia Zsiger Nikolett, Kovács Veronika a drámaszakkör tagjai tanulmányi munkájuk mellett, elkötelezetten készülnek évek óta a megmérettetésekre.
A pitypangosok idén mozgalmas évet tudnak maguk mögött: báboztak az alsósok Mikulás ünnepségén, és a község óvodájában, részt vettek a Weöres Sándor Országos Színjátszó Találkozó megyei fordulóján Székesfehérváron.
Minden dicséretet megérdemelnek. A bronzminősítésnek nagyon örülnek. A zsűri elismerően nyilatkozott az idei találkozóról. A nívós mezőny gyermekelőadásai vetekedtek a felnőttekével. Gratulálunk.