Diákigazolvány igénylésének nyomonkövetése

diakigazolvany

Nyomkövető alkalmazás:
Kérem, hogy szíveskedjenek a tanulók, szülők által elérhető alkalmazás elérhetőségét megjeleníteni. Ez az alkalmazás a https://igenyles.diakigazolvany.hu oldalon található meg, és az oktatási azonosító megadása után látható az igénylés aktuális státusza napi frissítés mellett.

Az Oktatási Hivataltól kapott bővebb tájékoztató bővebben:

Számlákkal kapcsolatos teendők:
Az Oktatási Hivatal pénzügyi rendszerének zárása miatt 2014. december 12. napján állítunk ki utoljára számlát, illetve a december 16. napjáig beérkező befizetéseket tudjuk feldolgozni az év végéig. Kérem, hogy szíveskedjenek figyelemmel lenni a fenti időpontra, és a kiállított számlákat szíveskedjenek mielőbb befizetni, hogy az igazolványok elkészülhessenek.

2014 december első hetében, az utóbbi hónapok gyakorlatának megfelelően az 1 hónapnál régebb óta tartozó státuszban lévő számlákról fizetési felhívást küldünk az érintett intézmények részére. Ezen felhívásban szereplő számlákat mindenképpen kérjük december 16. napjáig rendezni.

Az intézményi ügyintézőnek a díj és a kapott elektronikus számla tankerület/fenntartó részére való továbbítása után az igénylés díjának Hivatalhoz történő beérkezését is figyelemmel kell kísérni, és amennyiben az átutalás a tankerületnél/fenntartónál elakad, fel kell hívni a felelős ügyintéző figyelmét az átutalás határidejére.

A módosítandó státuszú igénylésekkel kapcsolatos teendők:

A 10 napnál régebb óta módosítandó státuszban álló igénylésekről szintén felhívást küldünk az intézmények részére. Kérem, hogy ezen igénylések javítását haladéktalanul szíveskedjenek elvégezni. Amennyiben a javításhoz a tanuló közreműködésére van szükség, úgy kérem, hogy a következő igazolás kiállítása előtt szíveskedjenek tájékoztatni a tanulót, hogy a javítás elvégzésének elmaradása esetén az igénylést érvénytelenítjük, ebben az esetben igazolás sem jár a továbbiakban, és az új igénylés díját a tanulónak kell megfizetnie.

Nyomkövető alkalmazás:
Kérem, hogy szíveskedjenek a tanulók, szülők által elérhető alkalmazás elérhetőségét megjeleníteni. Ez az alkalmazás ahttps://igenyles.diakigazolvany.hu oldalon található meg, és az oktatási azonosító megadása után látható az igénylés aktuális státusza napi frissítés mellett.

Felhívom figyelmét, hogy a diákigazolvány kibocsátásával kapcsolatos korábbi tájékoztató leveleink, valamint a diákigazolvány igénylését bemutató intézményi és tanulói folyamatábrák a www.diakigazolvany.hu oldalon megtalálhatók.

Tájékoztatás, kommunikáció
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálat
Cím: 1122 Budapest, Maros u. 19-21.
E-mail: info@diakigazolvany.hu
Honlap: www.diakigazolvany.hu
Telefon: +36-1 /266-77-33
Fax: +36-1/477-31-96
Budapest, 2014. november 28.

Üdvözlettel:
Sütöri Gyöngyi főosztályvezető-helyettes