Sikereket hozó sportdömping a tavaszi szünet előtti napokban

A pihenést jelentő húsvéti szünet előtt még több megmérettetés is várt a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjaira.

Március 23-án a III. korcsoportos fiúk játszották le a labdarúgó diákolimpia tavaszi fordulóját Baracson, ahol sajnos nem sikerült a körzeti döntőbe jutás a csapatnak.

Március 26-án a mezei diákolimpia futóverseny megyei döntőjére utaztak az Adonyban továbbjutást kiharcoló atléták. A megyei döntőn a II. korcsoportos lányok a 6. helyezést érték el, míg egyéniben Kiss Márk a nagyszerű 12. helyen, Wágner Anna pedig a 34. helyen futottak be.

Március 27-én, pénteken, a II. korcsoportos labdarúgókkal utaztunk Rácalmásra, ahol az őszi forduló győzteseként léphettünk pályára. Sem az ellenfelek, sem az időjárás nem volt kegyes a csapatunkhoz. Azonban viharos szélben, nehéz ellenfelekkel szemben is sikerült kiharcolni a március 30-án, hétfőn megrendezett körzeti döntőre való továbbjutást.

Ennek a csapatnak nem volt egy pillanatra sem megállás, ugyanis a fárasztó pénteki nap után, szombat reggel 9 órakor már a Merényi kupán rúghatták újra a labdát. A pénteki 4 meccs után, szombaton még 5 meccs várt a fiatalokra. A kupa végeredményét a torna legutolsó mérkőzése döntötte el, ahol Nagyvenyim játszott Pusztaszabolcs ellen. A mérkőzés előtt a pontok azt mutatták, hogy a nagyvenyimi csapat lehet a 6 csapatból ötödik, vagy akár második is.

Végezetül a kiváló harmadik helyezést hozhattuk el a városi kupáról, egyetlen egy góllal lemaradva a második helyezés mögött.

A bronz érmes csapat tagjai:

Czompó Dániel, Szentesi Gergő, Kiss Benedek, Rakonczai Zoltán, Fülöp Milán, Németh Kristóf, Sipeki Marcell, Szabó Zoltán, Kiss Gergely és Hiegel Richárd.

focistak1

Jól jött a vasárnapi pihenő a csapatnak, mert hétfő délután már utaztunk újra Rácalmásra a körezti döntőre, ahol két nagyon kemény meccs várt a kis labdarúgókra.
Először a körzeti döntő elődöntőjét játszottuk a másik körzeti csoport első helyezetével, Ráckeresztúrral. A mérkőzés 2:2-es döntetlennel ért véget, majd a nagyvenyimi hetesrúgók bizonyultak biztosabb lábúaknak, így 3:2-es hetespárbajjal a döntőbe jutottak.
A döntőre megérkezett az eső a rácalmási pályára és a II. korcsoportos fiúk szakadó esőben, igazi férfias körülmények között döntötték el a körzet legjobbja címet.
Köszönhetően az elszánt kísérő szülők szurkolásának és a gyerekek hihetetlen küzdeni akarásának 4:1-re nyerte a nagyvenyimi csapat a mérkőzést, ezzel jogot szerezve az április 26-án megrendezésre kerülő megyei döntőre, a székesfehérvári Sóstói-stadionba.

focistak2

A körzeti bajnok csapat tagjai:
Czompó Dániel, Szentesi Gergő, Kiss Benedek, Rakonczai Zoltán, Fülöp Milán, Németh Kristóf, Sipeki Marcell, Szabó Zoltán, Kiss Gergely és Hiegel Richárd

Végezetül a sportdöpping április 1-jén ért véget, már a tavaszi szünetbe belelógva, amikor a Kinder+Sport program körzeti fordulóján vett részt egy kis csapat, ahol mindenféle ügyességi feladat várt a nebulókra. A versenyen részt vevő 4 csapat közül a nagyon szép második helyet hozták el a “Venyimi Bokorugrók”: Kiss Dorottya, Móger Jázmin, Móger Dominik, Tóth Bálint, Horváth Enikő, Rakonczai Tímea, Kiss Benedek, Kiss Gergely, Sipeki Marcell, Varga Vanda, Jonkl Csenge, Rakonczai Zoltán és Kiss Márk A versenyről részleteket és a versenyről készült képeket megtalálhatják hamarosan a www.kindersport.hu oldalon.

Kinder+Sport képeink