Mesemondás határok nélkül

Mátyás király meséktől és versektől volt hangos Bécsben a Magyar Nagykövetség épülete 2018. április 14-én, szombaton, ugyanis az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete ezzel kívánta megünnepelni József Attila születésnapját, vagyis a költészet napját. Erre a jeles eseményre az egész Kárpát-medencéből vártak versenyzőket, gyerekeket és felnőtteket egyaránt.
A versenyre való felhívást iskolánk is megkapta, melyre két diákunkat neveztük be, Tóth Levente 8.a osztályos és Tóth Réka Anna 6.a osztályos tanulók személyében. Levente a Gond nélkül élünk, Réka a Mátyás király lopni megy című mesével jelentkezett a megmérettetésre.
Mindketten várakozásokkal telve indultak neki a kihívásnak, és hosszas gyakorlás után neves szakemberekből álló zsűri előtt mondhatták el meséiket. A zsűriben Kautzky Armand színművész is helyet foglalt, aki mosolyával folyamatosan bátorította a résztvevőket.
Hosszas várakozás után megszületett az eredmény, melyben Leventét különdíjjal jutalmazták, Réka emléklapot és ajándékot kapott.

Büszkék vagyunk rátok!

Tóthné Kolmankó Diána