Szüreti nap az óvodában

A Nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda az elmúlt évekhez hasonlóan idén is vendégül látta a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola első osztályos tanulót és tanítóit az immáron hagyománnyá érett szüreti forgatagra.

Pásztor Máté vezetésével, egy dunántúli táncházzal hangolódhattak a gyermekek, amelyet kézműves foglalkozások és szabad játék követett az általuk már régóta ismert óvoda udvarán. A kíváncsibb természetűek a szüretelés mesterségét is kitanulhatták, ebben az óvoda dolgozói segédkeztek, végtermékként a mustot pedig mindenki nagy örömmel kóstolhatta.

Az iskolások szemében újra felcsillant az óvodai lét minden olyan gyönyöre és vidámsága, amely az ott töltött éveiket jellemezte.

Üres kézzel egyik iskolás sem térhetett haza, erről az óvoda vezetője is gondoskodott, aki egész nap invitálta a gyerekeket a kézműves asztalhoz, ahol apró cserép, hungarocell, bőr és különböző színű festékek segítségével készíthettek aranyos rókákat.

Összességében egy mosolygós, életvidám és játékban gazdag délelőttöt tölthettek el a gyerekek.

Köszönettel tartozunk az óvoda vezetőjének Benedekné Sajti Juliannának, valamint az intézmény pedagógusainak, dolgozóinak, akik nélkül ez a fantasztikus délelőtt nem valósulhatott volna meg.

Szárszó Bence