70km a 70 éves Nagyvenyimen és környékén

Az én falum túramozgalom

70km a 70 éves Nagyvenyimen és környékén

 Ismerd meg Nagyvenyimet és környékét!
Jelentkezés és túraigazoló lap átvétele a kijelölt helyeken.

„Én a turistaságot a honismeret tudományának tekintem. Azt a földet, melyen élünk, akkor szeretjük igazán, ha szemtől szembe ismerjük is azt.”

Dr. Tavaszy Sándor

A túramozgalom fő célja, hogy mozgásra serkentse – elsősorban – a diákokat úgy, hogy közben megismerjék és felfedezzék lakóhelyük, Nagyvenyim közvetlen és kicsit tágabb környezetét. Mivel 2017-ben 70 éves az önálló Nagyvenyim, ezért úgy gondoltuk, hogy a túrázást is betesszük a 2018-as Falunapig tartó programsorozatba. Összesen hét alkalommal – havonta egyszer – átlagosan 10 km-t kell a túramozgalomban részt vevőknek legyalogolniuk elsősorban községünkből elindulva. A túrákon bárki – gyerek és felnőtt – részt vehet. Nem kötelező az összes túrát teljesíteni, de aki mind a hét alkalommal elindul és célba ér, az többszörös jutalomban részesül!
A teljesítés feltétele: aki szeretné a teljes túramozgalmat teljesíteni, vagyis mind a hét alkalommal végigjárni a kijelölt utat, annak egy igazolólapot kell kérnie az első túrára jelentkezéskor. Az igazolólap ingyenes.  Ezt Nagyvenyimen a Kossuth Lajos Általános Iskolában vagy a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtárban tudja beszerezni névre szólóan a túrázó. Egy túrán azt tekintjük résztvevőnek, aki jelentkezett az adott túrára és azt sikeresen teljesítette. Ezt a túra végén az igazolólapon a túravezető pecséttel igazolja. Aki a túramozgalmat sikeresen teljesíti, személyenként emlékjelvényt és névre szóló oklevelet kap, illetve egy buszos jutalomkiránduláson vehet részt május végén.
Díjkiosztó (a jelvények és az oklevelek átadása) a tanévzárón a Kossuth Lajos Általános Iskolában.

A túrák tervezője Németh László, az Erdőjárók Klubja Természetbarát Egyesület elnöke és a túrákat ő és túratársai fogják vezetni. A résztvevők „beszervezését”, koordinálását és a túrákon a túravezető segítését a Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusai látják el. A jubileumi túramozgalmat Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete által a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár támogatja.

A „70 év – 70 km a nagyvenyimi iskolásokkal” túramozgalomban részt vevő túrák időpontja és helyszíne:

1.    2017. október 14. szombat 13 óra: Nagyvenyim, Barátság-kő – Csirib – Nagyvenyim.  ~ 10 km /költség: ingyenes

2.    2017. november 10. péntek 13 óra: Nagyvenyim, Barátság-kő – arborétum – állami erdők – Újvenyim v.m. – Nagyvenyim.  ~ 7-8 km / költség: ingyenes

3.    2017. december 9. szombat 8 óra: a Mezőföldi Mikulás teljesítménytúra 12 km-es távja : Mezőfalva – Nagyvenyim. / Találkozás a nagyvenyimi Barátság-kőnél/  költség: nevezési díj 800Ft ill. buszjegy Mezőfalváig.

4.    2018. január 13. szombat: Dunaújváros – Duna-part – Tűzoltóság – vasmű melletti parkerdő. ~8-10 km. /költség: Nagyvenyim-Dunaújváros buszjegy oda-vissza.

5.    2018. február 24. szombat háromnegyed-8.: a „Dunán innen –Dunán túl” teljesítménytúra 15-ös távja: Rácalmás – Dunaújváros között / Találkozás a nagyvenyimi Barátság-kőnél / költség: nevezési díj 1000Ft ill. Nagyvenyim-Dunaújváros buszjegy oda-vissza.

6.    2018. március 10. szombat (munkanap) 8 óra: Szentmihályi-erdő – Kulcs, szélerőmű – Duna-part – Rácalmás, Jankovich-kúria. ~10-11 km./ Találkozás a nagyvenyimi Barátság-kőnél / költségek: múzeumbelépő 200Ft/diák és 450 Ft/felnőtt, míg az utazást a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár fedezi.

7.    2018. április 21. szombat (munkanap) 8 óra: Mezőfalva – Bolondvár – Sudár-erdő. ~ 10km. / Találkozás a nagyvenyimi Barátság-kőnél / költségek: Nagyvenyim-Mezőfalva buszjegy oda-vissza.

8.    2018. május 26. szombat fél8.: JUTALOMTÚRA A FENTI HÉT TÚRA TELJESÍTŐINEK!
VISEGRÁDI-HEGYSÉG: Holdvilág-árok – Lajos-forrás – Cseresznyés-árok – Vasas-szakadék – Pomázi-Kő-hegy – Pomáz. ~ 12 km. / Találkozás a nagyvenyimi gyógyszertár előtt/  költségek: ingyenes, az utazást a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár fedezi.

További információ, jelentkezés a rendezők telefonszámán, e-mail-jén kérhető: