Elsős tanító nénik bemutatkozása

Tankó Judit

2002-ben végeztem az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai karán tanítóként ének-zene műveltségterülettel.

A karrierem kisze-kusza pályát futott be mire ideértem Nagyvenyimre a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolába 2017-ben. Megszerettem ezt az iskolát és a környéket, azóta itt is élek családommal és cicáimmal.

Sok-sok évet angol nyelvterületen Skóciában töltöttem miután diplomámat megkaptam, s tanulmányaimat ott folytattam tovább. 2011- ben Kodály módszertani képzésben vettem részt Edinburghban, 2013-ban angol nyelvtanári végzettséget szereztem szintén Edinburghban miközben óvónőként és tolmácsként dolgoztam. Később sikerült angol idegennyelv tanárként elhelyezkednem Stirlingben miközben aktívan óvónőként is folytattam a munkámat. Tanítóként a lakóhelyemen lévő helyi iskolában végül sikerült elhelyezkednem, s ekkor döntöttem úgy családommal, hogy ezt a pályát már inkább saját országunkban folytatom. Így kerültem haza, ebbe az iskolába, ahol azóta is tanítóként is és angol nyelvtanárként is sikeresen megálltam a helyem.
A művészet, a zene, a magyar és angol nyelv szeretete benne van minden órámban, munkámban. Pedagógiai munkásságomban nagy hangsúlyt fektetek egymás elfogadására, problémák békés megoldására, egymás megértésére. Jellemzi óráimat a vidám hangulat, észrevétlen tanulás és összetartásra törekvés.

A kis elsősöket nagy szeretettel várom, hogy bevezessem őket a tanulás örömeibe, a világ felfedezésébe, a betűk és számok birodalmába játékosan, dalolva, tisztelettel, kellően fegyelmezetten egymásra figyelve.

Kaposi Judit Mercédesz

Kaposi Judit Mercédesz vagyok, végzettségemet tekintve német nemzetiségi tanító. Diplomámat a Pécsi Tudományegyetemen szereztem, 2017-ben. Tudásomat kezdetben Dunaújvárosban, majd 2019 szeptemberétől a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolában kamatoztathattam.
Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a gyermekek egyéni igényeinek megismerésére és azok figyelembevételére. Célom a tanuláshoz megfelelő légkör kialakítása, az élményszerű ismeretelsajátítás biztosítása és az, hogy minden gyermek megtalálja azt, amiben a legjobb, amiben kiteljesedhet.
Szabadidőmben szívesen tanulmányozom az állat-asszisztált pedagógiát, valamint a
Kutya-Vár oszlopos tagjaként tevékenykedem, ahol kutyaiskolai keretek között, különböző foglalkozásokon rendszeresen trenírozom saját kutyámat, Benit.
Jelenleg tanulmányaimat folytatom habilitációs kutyakiképzőként, hogy a szakma minden csínját-bínját megismerve minél eredményesebben végezhessek kutyával asszisztált foglalkozásokat gyerekek körében, hiszen úgy gondolom, nincs is hatékonyabb tanársegéd, mint egy négylábú barát.
Izgalommal és nagy szeretettel várom leendő elsőseimet, hogy együtt megkezdjük az élményekben gazdag tanulás folyamatát egy izgalmas közös utazást.